Šansa za Partizan i Zvezdu!? Španski tim odustaje od Evrolige?

Kako javlja portal ,,BasketNews” španski tim Gran Kanarija razmatra da odustane od učešća u Evroligi naredne sezone. 

Pravila nalažu da pobednik Evrokupa automatski stiče pravo učešća u Evroligi sledeće godine, međutim, Gran Kanarija ozbiljno razmatra mogućnost da odbije takvu priliku.

Navodno problem je u finansijskim, logističkim i takmičarskim izazovima koje postavlja regularna sezona od 34 utakmice, jakim protivnicima i zahtevnim rasporedom putovanja potrebnim za balansiranje između Evrolige i španske košarkaške ACB lige.

Ukoliko Gran Kanarija kao španski predstavnik odustane od Evrolige, ovo će verovatno značiti da će Valensija uprkos lošem plasmanu ponovo dobiti ,,vajld kard”. Sve ovo bi moglo da otvori vrata Partizanu i Zvezdi za Evroligu, odnosno da jedan tim obezbedi Evroligu osvajanjem ABA lige, a drugi kroz posebnu popusnicu.

Gran Kanarija još nije izašla zvanično sa saopštenjem, a lista učesnika za sezonu Evrolige 2023/24. biće potvrđena tokom Generalne skupštine u julu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE