Studenti šokirali Partizan u Pioniru, bez rešenja za mladog centra!

Košarkaši Partizana poraženi su u Pioniru u prvoj utakmici četvrtfinalne serije ABA lige sa 84-83 od Studentskog centra.

Gosti iz Crne Gore su najvećim delom utakmice bili u prednosti, ali to se ipak nije dogodilo, pre svega zahvaljujući fantastičnim partijama mladog centra Zvonimira Ivišića i američkog beka Flečera Megija.

Crno-beli iza sebe imaju tešku evroligašku seriju protiv Reala u kojoj su ostali bez “već viđenog” fajnal fora najjačeg evropskog takmičenja, pa se glave igrača verovatno još uvek nisu dovoljno ohladile. Sa druge strane, svežina igrača Studentskog centra, koji su dugo bili bez utakmica, izgleda da je donela samo dobre strane timu.

Studenti su već na početku pokazali velikom favoritu da nisu došli sa belom zastavom u Beograd, pošto su poveli sa 6-0 koševima Slavkovića i Pavličevića.

Potom je Zek Ledej trojkom otpočeo seriju crno-belih od čak 9-0, kada su posle poena Papapetrua poveli sa 15-11. Ipak, nije to pomelo gostujuću ekipu i usledio je novi preokret, najviše zahvaljujući mladom Zvonimiru Ivišiću i Flečeru Megiju, pa je Studentski centar posle uvodnih 10 minuta vodio sa 22-17.

To je međutim bio tek početak. Gosti su drugi period otvorili serijom 8-0, najviše zahvaljujući dve ubačene trojke Drežnjaka, pa su neočekivano već posle 11 minuta imali +13 protiv tima koji se umalo nije domogao fajnal fora Evrolige.

Crno-beli su kvalitet demonstrirali u završnici prvog poluvremena, kada su nanizali seriju poena 15-1 i došli do potpunog preokreta, kada su vodili sa 46-42.

Dozvolio je srpski tim međutim da primi 5 vezanih poena, pa je nakon zakucavanja Ivišića SC vodio na poluvremenu sa 47-46.

Tokom kompletne treće četvrtine Partizan nije mogao do preokreta. Najviše što su uspeli je da izjednače posle trojke kapitena Pantera za 52-52, a onda su se Crnogorci ponovo odlepili na pristojnih +8 (68-60).

Tada je domaćin proigrao i sa 14 vezanih poena krajem trećeg i početkom četvrtog kvartala došao do prednosti od 74-68. Ovaj niz otpočeo je trojkom Naneli, a u trenutku preokreta se istakao Dante Egzum.

Kada je delovalo da će Partizan konačno da prelomi utakmicu, ponovo su stvari u svoje ruke preuzeli sjajni Megi i Ivišić, koji su ubacili dve trojke, a mladi centar je na manje od minut do kraja lepim zakucavanjem ponovo doneo izjednačenje, a potom ubacio i dodatno bacanje za preokret i vođstvo od 84-83.

Nisu domaći u završnici mogli ni do skoka, pa je Studentski centar imao nekoliko uzastopnih napada, a u poslednjoj sekundi je Kevin Panter promašio trojku za pobedu.

Zvonimir Ivišić je odigrao meč karijere sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i 13 skokova, na šta je dodao i 3 blokade. Megi je ubacio 16 poena, a dvocifreni su bili još i Slavković i Drežnjak sa po 11 poena.

U Partizanu je Zek Ledej ubacio 20 poena, uz 5 skokova i 3 asistencije, Panter je imao 14 poena, 5 asistencija i 3 uhvaćene lopte, a Lesor 12 poena i 5 skokova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE