Međedović ispustio pobedu protiv 52. igrača sveta

Hamad Međedović bio je blizu da nastavi impresivan niz, nakon osvajanja čelendžera u Mathauzenu, gde je na putu do titule savladao i Dominika Tima.

Ipak, posle mnogo preokreta isprečio se u prvom kolu čelendžera u Bordou 52. igrač sveta Mikael Imer, koji je slavio tek nakon preokreta sa 2-1, po setovima 2:6, 6:3 i 7:5.

Hamad je lako, uz dva brejka, došao do prednosti u setovima, ali je Šveđaninu bio dovoljan jedan brejk u drugom setu za izjednačenje.

Odlučujući set je bolje počeo Srbin, i poveo sa 2:0 napraviviši brejk odmah u drugom gemu veoma ubedljivo. Ipak, odmah je istom merom uzvratio Imer, koji je to ponovio i u sedmom gemu, a nakon toga poveo sa 5:3. Međedović je ponovo oduzeo servis rivalu kada je bilo najpotrebnije, u trenutku kada je Šveđanin servirao za meč.

U narednom gemu je međutim bio nesiguran na servisu i napravio dosta grešaka, pa je Imer ponovo došao u situaciju da servira za pobedu. Spasao je naš teniser 3 meč-lopte, uspeo čak i da dođe do jedne šanse za brejk, ali nije izborio tajbrejk.

Sada za Međedovića slede kvalifikacije za Rolan Garos, gde će pokušati da izbori prvo učešće na seniorskom gren slemu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE