PRED DRAFT LUTRIJU: Vembanjama pobedom u pariskom derbiju protiv potencijalnog evroligaša obezbedio drugo mesto pred plejof (VIDEO)

Košarkaši Metropolitana, odnosno Bulonj-Levaloa slavili su na svom parketu sa 93-85 u poslednjem kolu ligaškog dela francuskog prvenstva u pariskom derbiju protiv KK Pariza, koji je igrao u Evrokupu i predstavlja potencijalnog evroligaša u budućnosti.

Tako je tim predvođen najverovatnije prvim pikom na NBA draftu ove godine Viktorom Vembanjamom obezbedio drugu poziciju pred doigravanje.

Upravo je Vembanijama, koji će večeras gotovo sigurno saznati ime budućeg kluba, jer se održava draft lutrija, predvodio svoj tim do pobede sa 22 poena, 9 skokova i 2 asistencije. Susret su neizbežno još jednom obeležili njegovi atraktivni potezi, iako nije bio raspoložen u šutu za tri poena, pošto nijedan od pet pokušaja nije bio uspešan.

Ovaj džin je sa linije slobodnih bacanj u završnici postigao možda i ključne poene, a u završnih nekoliko sekundi je rešio da se, umesto da sačeka da istekne vreme, zaleti i upiše još jedno atraktivno zakucavanje.

Domaći su prednost preuzeli u trećoj četvrtini, a početkom poslednjeg perioda vodili su i sa +13, posle čega nisu dozvolili preokret.

Pored Vembanjame, najviše su se u pobedničkom timu istakli Devonte Džons sa 21 poenom, 2 skoka i 3 asistencije, kao i Tešon Tomas sa raznovrsnom partijom, pošto je zabeležio dabl-dabl od 13 poena i 10 uhvaćenih lopti, uz još 6 završnih dodavanja.

U poraženom timu je Kajl Olman uknjižio 18 poena, 3 skoka i 2 asistencije, a Tajron Valas je bio blizu dabl-dabla sa 20 poena, 8 skokova i 5 završnih dodavanja.

Pariz neće nastupati u plejofu, pošto su sezonu završili na 9. mestu, jednom ispod onog koje vodi u doigravanje.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

IGRAJU ZA PEHAR: Jedna promena pred duel Zvezde i Vojvodine

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde nedavno su igrali bez golova u plej-ofu Superlige Srbije. Dva tima će se krajem maja...

POVEZANE OBJAVE