Naneli spasio Partizan, crno-beli jedva izborili majstoricu!

U okviru drugog meča četvrtfinala plej-ofa ABA lige košarkaši Partizana slavili su protiv Studentskog centra u Podgorici rezultatom 81:79.

Domaćini su meč počeli u petorci Pavlićević, Slavković, Megi, Ivišić i Hadžibegović. Ekipa Partizana krenula je u sastavu Madar, Panter, Trifunović, Ledej i Lesor.

Poenima Jama Madara uz dodatno bacanje počeo je meč. Slavković je otvorio utakmicu za studente. Crno beli su u jednom delu na početku promašivali i imali jednu izgubljenu loptu. Na obe strane se igralo tvrdo po isteku prvih pet minuta početne deonice.

Studenti su sa prednošću završili taj deo igre. Drežnjak je postigao prvi pogodak u drugoj četvrtini posle zakucavanja. Ni tada neka od ekipa nije uspevala da se značajnije odlepi. Podgoričani su imali plus od četiri poena.

Na poluvreme se otišlo sa egalom 40:40 nakon pogotka Eksuma. On je posle 20 minuta sa 13 poena bio jedini dvocifreni u timu Partizana. Na drugoj strani, Flečer Megi je imao 10 koševa.

Ponovo je Partizan loše krenuo, domaći su napravili seriju od 7:0 i stekli najveću prednost od početka meča. Slabo je Partizan ubacivao poene iz igre, Naneli i Panter su sa linije slobodnih bacanja držali goste u životu. Međutim, novi poeni za domaće, Drežnjak je bio strelac, Naneli je pogodio trojku, a na kraju treće deonice rezultat je bio 63:60 za domaće. Na početku poslednje deonice, vezali su crno-beli dve odbrane i dva napada, te su konačno uspeli da na semaforu imaju jedan poen više od rivala – 63:64. Pogodili su zatim domaći trojku, dok je Egzum sa druge strane uzvratio istom merom.

Usledila je prava drama u Podgorici, Egzum je doneo novu prednost Partizanu, a domaći su ubrzo izjednačili. Uspeli su crno-beli da prežive pravu dramu, Naneli je postigao dve bitne trojke, u finišu i na kraju su slavili rezultatom 81:79.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Liverpul ima novog trenera

Posle razmišljanja od nekoliko meseci i pregovora sa Ćavijem Alonsom i Rubenom Amorinom, Liverpul je konačno pronašao zamenika Jirgenu...

POVEZANE OBJAVE