F4: Olimpijakosova furija slomila Monako za 10 minuta (VIDEO)

Košarkaši Olimpijakosa prvi su finalisti F4 Evrolige u Kaunasu, pošto su furioznom trećeom četvrtinom savladali Monako 77:62.

Od samog starta Monako je ušao sa više koncentracije i nametnuo je svoj stil igre. Nisu dozvoljavali lake poene Olimpijakosu koji bio vrlo nervozan i u prvom poluvremenu su promašili čak 9 slobodnih bacanja.

Sa druge strane Monako je preko Majka Džejmsa, Džordana Lojda i Okoboa održavao ritam i povećavao razliku koja je na kraju poluvremena iznosila 12 poena – 41:29.

U trećem periodu Olimpijakos je u potpunosti razbio ekipu Saše Obradovića u istorijskoj četvrtini koju su rešili u svoju korist 27:2. Sve je polazilo za rukom igračima iz Grčke koji su sa -12 došli do plus 13 za samo 10 minuta i činilo se da je meč tu prelomljen.

U četvrtom periodu Monako se koliko-toliko stabilizovao, ali je bilo kasno za bilo šta ozbiljno u ovom meču i Olimpijakos je poprilično rutinski priveo meč kraju i plasirao se u finale – 77:62.

Najefikasniji kod Olimpijakosa bio je MVP Evrolige Saša Vezenkov sa 19 poena, dok je Papanikolau ubacio 15, Mustafa Fol 12.

Kod Monaka Džejms 17 i Okobo po 17 poena.

Olimpijakos za rivala čeka pobednika meča Barselona – Real Madrid koji počinje u 21 čas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nakon Duljaja, stručni štab Partizana napustio još jedan član generacije koja je igrala Ligu šampiona

Nakon godinu dana provedenih na mestu trenera Partizana, nedavno su se iz kluba zahvalili na saradnji Igoru Duljaju. On...

POVEZANE OBJAVE