POSLE NEKOLIKO DECENIJA: Prosinečki otkrio kako se odvijao njegov prelazak u Zvezdu, ostalo je istorija

Crvena zvezda 1991. napravila je najveći uspeh u istoriji našeg fiudbala osvajanjem Kupa šampiona 1991. godine, a jedan od najvažnijih delova tog “mozaika” bio je Robert Prosinečki, sada legenda jugoslovenskog i hrvatskog fudbala.

Fudbalsko umeće popularnog Velikog Žutog ostalo je neprimećeno u zagrebačkom Dinamu, koliko god to čudno zvučalo, što je iskoristio velikan iz Beograda.

Prosinečki, koji je kasnije nastupao i za dva najveća španska kluba Barselonu i Real Madrid, u intervjuu za TV “Una” otkrio je posle mnogo godina kako je tekao čitav proces prelaska u redove crveno-belih.

Da, ima puno priča i o tome. A ovo je jedina prava istina. Ja sam to doživeo, a drugi neka pričaju. Došao sam na probu, pokojni otac me doveo. U tom periodu jako puno navijača je dolazilo na treninge, njih 500, 600. Tribine su uvek bile popunjene. Igrala se prijateljska utakmica, a u toku je bila Univerzijada. U Zagrebu su bili Dragan Stojković Piksi, Boro Cvetković, Refik Šabanadžović i ne znam ko još sve. Mi smo odigrali prijateljsku sa Radom, a ja sam dobio šansu i pokazao se kao dobar. Uz to, bio sam i slobodan igrač. Džajić je to video, kao i pokojni trener Velibor Vasović koji mi je kasnije dao puno samopouzdanja i sa 18 godina me gurnuo u prvi sastav. Oni su videli kako igram i odlučili su da potpišu ugovor sa mnom, prisetio se Prosinečki.

Poznate su i situacije u tadašnejm kontekstu našeg fudbala, kada su se četiri najveća rivala velike Jugoslavije često otimala o najbolje igrače, pa je postojala takva bojazan i u slučaju Prosinečkog.

Moj otac je tada rekao da idemo kući i da ću, kad se vratim u Beograd, potpisati za Zvezdu. Pošto je Džaja vidio da sam bio stvarno dobar, možda je pomislio da ću u tom trenutku iskoristiti pohvale iz Beograda i vratiti se u Dinamo. Zato je rekao da ne mogu otići dok ne potpišem. Onda je moj tata odgovorio da je njegova reč veća od Zvezde i Beograda i da će njegov sin sigurno doći. Tako sam otišao u Zagreb po stvari, vratio se potom u Beograd i ostao četiri godine, otkrio je legendarni fudbaler, a sada trener.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE