Real ubedljiv protiv Barselone za finale Evrolige!

U drugoj polufinalnoj utakmici košarkaši Real Madrida savladali su ekipu Barselone rezultatom 78:66 i plasirali se u finale Evrolige gde ih očekuje Olimpijakos koji je danas bio bolji od Monaka.

Prvih 20 minuta obeležio je sjajan šut Barse za tri poena, ubacili su čak devet trojki iz 16 pokušaja i tako rešili Realovu zonsku odbranu. Ipak, Real je bolje ušao u meč poenima Vilijams -Gosa i Tavaresa poveo sa 6:0, dok Barsa nije imala rešenja u napadu.  Katalonci su se upisali na semafor trojkom Abrinesa na isteku trećeg minuta igre.

Barselona je do poena uglavnom dolazila šutevima za tri poena preko Abrinesa i Satornskog i smanjili na 10:0 pre prvog tajm-auta. I četvrtu trojku pogodili su Katalonci u prvoj deonici, ovog puta precizan je bio Kalinić nakon čega je Barselona prvi put na meču povela.

Katalonski klub je u finišu prvog dela spuštao loptu pod koš i otišla na odmor sa prednošću od 42:36, sa druge strane Ljulj je pogodio sa tri poena u finišu ovog perioda igre.

I u drugo poluvreme je bolje ušao klub iz Madrida, Hezonja je pogodio za tri poena, sa druge strane dve akcije za Barselonu nisu prošle.

Barselona ništa nije mogla da pogodi u napadu, a onda Tavares je posle pika sa Vilijams Gosom poentirao za 47:47, da bi Hezonja ukrao loptu, pa je Musa zakucao i doneo preokret Reala, 47:49, a na krjau treće deonice rezultat je bio 58:55 u korist Reala.

U poslednjih deset minuta usledilo je pravo nadmudrivanje, Laprovitola je pogodio trojku za izjednačenje. Usledila je prava drama u Kaunasu, ali Real je uspeo da se odmakne poenima sjajnog Ćaća Rodrigeza i obezbedi i pobedu u ovom susretu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Liverpul ima novog trenera

Posle razmišljanja od nekoliko meseci i pregovora sa Ćavijem Alonsom i Rubenom Amorinom, Liverpul je konačno pronašao zamenika Jirgenu...

POVEZANE OBJAVE