DOBRA UVERTIRA PRED ODBRANU EVROPSKE KRUNE: Košarkašice Srbije ubedljivom igrom do sigurne pobede protiv Belgijanki

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je na Zlatiboru u pripremnoj utakmici za predstojeće Evropsko prvenstvo jednu od najboljih selekcija Evrope Belgiju sa 67-58.

Naše košarkašice su čitavim tokom utakmice vodile visokom razlikom, koja je u jednom trenutku dostigla i +22. Ključna razlika napravljena je u drugom periodu, koji su naše devojke dobile sa 29:14.

Odlične su izabranice Marine Maljković bile u šutu za tri poena, koji su pogađale u 39% slučajeva.

Kao predvodnica ove generacije postavlja se Aleksandra Crvendakić, koja je bila najefikasnija sa 18 poena, uz 4 skoka i čak isto toliko ukradenih lopti. Dvocifreni učinak imala je i Ivon Anderson, koja je postigla 11 poena.

Prvenstvo Evrope počinje 15. juna, domaćin će biti Slovenija, a titulu brani naša reprezentacija.

SRBIJA: Raca, Spasovski 5, U. Jovanović, Čađo 7, N. Jovanović 4, Smailbegović 3, Crvendakić 18, Anderson 11, Stanković 4, Škorić, Janković 3, Krajišnik 4, A. Katanić 1, Zec 7, Turudić.

BELGIJA: Ramet 5, Deler 5, Vindefogel, Meseman 8, Frankuin, Mununga 8, Geldof 14, Beki Mesi 9, Embaka 5, Bili Mesi 1, Bah, Žoris 3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE