Milan iskalio sav bes na Dekijevoj Sampdoriji, het-trik Žirua (VIDEO)

Aktuelni šampion Italije Milan ima košmarnu završnicu tekuće sezone. Osim što je poražen u polufinalu Lige šampiona od najljućeg rivala Intera, u poslednje vreme je doživeo i poraz od Specije, dok je sa Kremonenzeom remizirao na San Siru u sklopu Serije A.

To ih je dovelo u situaciju da je elitno evropsko takmičenje sledeće sezone za njih gotovo izgubljeno.

Međutim, danas su sav bes iskalili na Sampdoriji našeg Dejana Stankovića, najgorem timu lige, pošto su na San Siru slavili sa ubedljivih 5-1 u 36. kolu i zadržali tako šanse za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Poveli su Rosoneri golom Rafaela Leaa već u 9. minutu i tako nagovestili šta bi moglo da se dogodi. Međutim, već u 20. minutu je izjednačenje doneo prekaljeni ofanzivac gostiju Fabio Kvaljarela.

To je ipak bilo sve od tima iz Đenove.

Olivije Žiru je golovima u razmaku od samo šest minuta, u 23. i 29. minutu doneo prednost od 3-1 na poluvremenu, koja ja je do kraja samo pretvorena u potpuni debakl Sampa.

Za pet minuta je sve bilo gotovo, golovima Dijaza u 63. i Žirua u 68, kojim je kompletirao het-trik.

Milan je sada peti na tabeli sa bodom zaostatka i utakmicom više u odnosu na četvrtoplasirani Lacio, dok šestoplasiranoj Atalanti beži tri boda. Sampdorija je ubedljivo poslednja sa 18 bodova i sledeće sezone će igrati u Seriji B.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BOMBA IZ ITALIJE: Antonio Konte ima novi klub!

Antonio Konte je u, još uvek aktuelnoj sezoni, bo bez angažmana, pošto se rastao sa totenhemom krajem prethodne sezone. Italijan...

POVEZANE OBJAVE