POSLE OSVOJENE TITULE: U NBG zadovoljni, najavljuju napad na vrh Evrope

Vaterpolisti Novog Beograda odbranili su trofej prvaka Srbije.

Posle dve utakmice, bili su bolji od Crvene zvezde.

Klub je po završetku sezone u srpsko prvenstvu održao druženje sa predstavnicima medija.

Javnosti se obratio trener Živko Gocić:

Imam osećaj da je forma počela da se diže u pravom trenutku. Imali smo dosta uspona i padova tokom sezone, ali u poslednje dve nedelje svi parametri su pokazivali da naša forma ide uzlaznom putanjom. Ja se nadam da ćemo, pre svega što se tiče forme, da nastavimo u pravom smeru. U utorak nam predstoiji poslednji meč ligaškog dela elitnog takmičenja protiv Špandaua. To je poslednja utakmica grupne faze, koju nikako ne smemo da potcenimo. Moramo da probamo da taj duel iskoristimo na najbolji mogući način i stavimo ga u službu pripreme za Fajanl-ejt. Taj turnir će svakako biti veoma zahtevan i naporan. Sastaje se najboljih osam ekipa i svaka ima svoje šanse. Ipak, duboko verujem da ćemo dati sve od sebe, čak i više od svojih mogućnosti da zabeležimo dobar rezultat, rekao je on.

Prvotimac Strahinja Rašović, najavio je učešće na F8 Lige šampiona gde klub na svom terenu brani prošlogodišnje finale.

Uvek je lepo postati prvak države i veoma sam srećan što smo odbranili titulu šampiona. Na Fajnal-ejtu svako svakog može da dobije. Tu će se naći vaterpolo krem i najbolji igrači. Imamo sreće što igramo kod kuće i zato se nadam da će bazen biti popunjen, kao što je bilo i prošle goidine, jer nam je to stvarno bio vetar u leđa i ogromna motivacija. Pune tribine i ta podrška nas mogu pogurati do željenog cilja. Već u četvrtfiunalu za rivala ćemo imati Olimpijakos ili Pro Reko, tako da nema favorita ili lakih protivnika. Ali, ako želiš da budeš prvi moraš svakog da pobediš zato je i redosled nebitan, zaključuje Rašović.

Završni turnir Lige šampiona je na programu od 31. maja do 3. juna a Novi Beograd je domaćin.

Foto: VK Novi Beograd

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE IZGUBLJENOG PEHARA: Partizan ostaje bez trenera, poznat naslednik Janića?

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije pobedom od 3:0 u majstorici protiv Partizana. Crno-beli tako nisu uspeli da...

POVEZANE OBJAVE