CRNO-BELI U POLUFINALU: Partizan žestoko kaznio Studentski Centar za propuštenu šansu u Podgorici!

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale regionalne ABA lige ubedljivom pobedom u trećoj, odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije protiv Studentskog centra.

Tim Željka Obradovića je, posle dve veoma neizvesne utakmice, slavio veoma ubedljivo pred svojim navijačima sa 112-83, pa će se za finale, koje brani iz prethodne sezone, boriti protiv Cedevita Olimpije.

Odmah su gosti pokazali da se nisu vratili u Beograd sa namerom da izgube. Otpočeli su pogođenim trojkama Megija i Tomislava Ivišića, pa su posle dva minuta vodili sa 8-2, ali se pokazalo da nemaju snage za još jednu kompletno dobru utakmicu u nadmetanju sa učesnikom četvrtfinala Evrolige.

Crno-beli su se vratili i posle zakucavanja Lesora izjednačili na 11-11 posle nešto više od polovine prvog dela utakmice. Potom su kod rezultata 17-17 vezali osam uzastopnih poena zahvaljujući dve ubačene trojke Nanelija, kada su preuzeli primat i poveli sa 8 poena razlike.

Posle poena Ledeja na 13 sekundi do isteka kvartala Partizan je poveo sa 27-21, što je bio rezultat koji je stajao na semaforu i na kraju perioda.

Nakon toga prednost je samo nastavila da raste i kvalitet srpskog tima konačno došao do izražaja u potpunosti tokom ove serije. Posle nepuna tri i po minuta igre u drugoj četvrtini Madar je trojkom doneo prvo dvocifreno vođstvo, kada je tim Željka Obradovića poveo sa 35-24.

Učesnik plejofa Evrolige je furiozno završio prvo poluvreme, kada je poveo sa +18 (54-36) posle zakucavanja Ledeja. Do poluvremena je razlika još dodatno narasla zahvaljujući Panterovoj trojci za 57-38 na polovini utakmice i odlaska na veliku pauzu.

Tokom treće četvrtine su košarkaši srpskog tima rutinski održali stečenu zalihu i pred poslednjih deset minuta vodili sa 80-63, najviše zahvaljujući preciznosti za dva poena i sa linije slobodnih bacanja.

Do kraja se samo postavljalo pitanje krajnje razlike i prelaska granice od 100 poena na strani Partizana, koji je u tome uspeo već na nešto manje od četiri minuta do kraja pogotkom Anđušića za 101-73. Najveća prednost do kraja je bila +31, dostignuta u poslednjim sekundama.

Najefikasniji na utakmici bio je Džejms Naneli sa 17 poena, na šta je dodao i dve asistencije. Zek Ledej je ubacio 14 poena, uz 2 skoka i 3 završna dodavanja, Lesor je imao poen manje (po 3 skoka i asistencije), a Jam Madar 12.

U poraženom timu je ponovo, ovog puta uzalud, najefikasniji bio Zvonimir Ivišić sa 13 poena, uz 4 uhvaćene lopte i asistenciju. Srpski košarkaš Danilo Tasić imao je 12 poena i po 4 skoka i asistencije, a Mateo Drežnjak 11 poena, 3 skoka i 4 završna dodavanja. Tomislav Ivišić, Zvonimirov brat, odlično je otvorio utakmicu, a na kraju je sakupio 9 poena i 4 uhvaćene lopte.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRUŠIO FAVORITA: Lajović dobio protivnika u duelu za polufinale

Srpski igrač Dušan Lajović prošao je u četvrtfinale turnira u Barseloni. Nakon trijumfa protiv Alehandra Davidovič Fokine, zna sa kim...

POVEZANE OBJAVE