Ivanović nakon pobede oštro o ABA ligi!

Košarkaši Crvene zvezde su se plasirali u finale ABA lige, a trener ekipe Duško Ivanović je izneo utiske nakon ubedljive pobede protiv podgoričke Budućnosti.

-Igrali smo dobro, kad smo igrali brže, kad smo imali pritisak na loptu napravili smo razliku, i mislim da je i Budućnost u jednom momentu predala, rekao je on i dodao:

-Sad ću vam reći jednu stvar. Sa tačke gledišta moje ekipe, ne Budućnosti, to trener Buudućnosti mora da kaže. Mi smo bez obzira na razliku igrali sve vreme maksimalno koncentrisano i mislim da smo time pokazali respekt prema Budućnosti. Reći ću vam zašto. Ja sam kao igrač igrao najnižu ligu pa sam došao do Evrolige. Imao sam prilike, kad sam igrao te male lige, da igram protiv velikih igrača i onda ti veliki igrači dođu i igraju 30-50 posto. I dobiju nas 40 razlike. Ali ja posle svake takve utakmice nisam mogao da imam poštovanje prema tim igračima. A onda sam igrao protiv pravih igrača, protiv velikih timova, dođe, dobije te 40 razlike – ja zadovoljan. Vidim, poštuje me, bori se, svaka čast. To je naš pristup bio večeras, da pokažemo respekt prema Budućnosti i zato su moji momci igrali sto posto.

Za crveno-bele sledi pauza, a naredni meč igraće tek nakon što svoje polufinale završe Partizan i Cedevita Olimpija.

-Čudno i nejasno, stvarno… Jer liga koja hoće da bude ozbiljna mora da ima kalendar na početku sezone da se tačno zna kad se, šta igra. Ovde se sve pomera, stvar dogovora očito, valjda tako funkcioniše. Meni je to malo čudo al ajde, kazao je Ivanović, a zatim i potvrdio da pauza dolazi u lošem trenutku za Zvezdu koja je u naletu.

-Pa ja sam rekao kada imate jednu pauzu, kad nema utakmica kao što smo imali kad smo igrali Evroligu, onda to može da bude pozitivno i negativno. Da se oporave igrači – to je pozitivno, a negativno to je da se izgubi ritam. Mislim da je sad više negativno nego pozitivno. Pokušaćemo ipak da gledamo sa pozitivne strane.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVANIČNO: Barselona ima novog trenera

Nemački fudbalski trener Hansi Flik od danas je zvanično novi trener Barselone, saopštio je katalonski klub. Flik je sa Barselonom...

POVEZANE OBJAVE