PALA ISKUSNA BRITANKA: Danilović uspešno startovala na terenima Rolan Garosa!

Srpska teniserka Olga Danilović u velikom je naletu. Nakon osvajanja čelendžera u Madridu, uspešno je otpočela i kvalifikacije za Rolan Garos.

U prvom kolu je bila bolja od iskusne Britanke Heder Votson, trenutno 178. igračice sveta, sa 2-0, po setovima 6:4 i 6:3.

Votson je već u drugom gemu bila primorana da spašava tri brejk-šanse, što je kaznila i brejknula Olgu za 3:2. Ipak, nije materijalizovala stečenu prednost, a nakon toga su razmenile još po jedan brejk. Do kraja seta se ispostavilo da je samo Srpkinja dobila jedan gem na svoj servis, pa je tako osvojila set sa 6:4 uz brejk sa nulom u poslednjem gemu.

U drugom setu su viđena tri brejka zaredom, ali je jedan više napravila Danilovićeva, kada je povela sa 4:2, a potom privela meč kraju, s tim da je u poslednjem gemu spašavala dve brejk prilike protivnice.

U narednom kolu mogla bi da igra protiv još jedne iskusne teniserke, Belgijanke Janine Vikmajer, koja je nekada bila u vrhu svetskog tenisa, a sada je 140. na WTA listi. Za to je potrebno da ona pobedi Anu Konjuh, a ukoliko se to ne desi videćemo srpsko-hrvatski okršaj dve ekstratalentovane, ali nedovoljno ostvarene teniserke.

Manje uspešna bila je Natalija Stevanović, koja je poražena od 108. teniserke sveta Tejlor Tauzend sa 2-0, po setovima 7:6 i 6:2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OD TROFEJA NADAJU SE SAMO LŠ: Tuhel spreman za odlazak, navijači misle drugačije

Fudbaleri Bajerna iz Minhena prekinuli su niz od 11 uzastopnih titula šampiona Nemačke. Umesto njih, prvu u istoriji prigrabio je...

POVEZANE OBJAVE