Mekinro: Alkaraz prvi favorit na RG!

Legndarni američki teniser Džon Mekinro izjavio je za špansku Marku da Karlos Alkaraz ima najviše šansi za osvajanje Rolan Garosa odustajanja Rafaela Nadala, dok je po njegovom mišljenju Novak Đoković drugi favorit.

-Alkaraz je prvi favorit, a onda sledi Đoković. Španac je pokazao da je spreman, ostali iz mlađe generacije još nisu. Ima takvu ličnost da svi žele da pobedi. Ima 20 godina i već je postao ambasador našeg sporta. Đokoviću nije ukazano poštovanje koje zaslužuje. Možete da budete saglasni sa njim ili ne, rekao je Mekinro i dodao:

-Jasno je da Rolan Garos neće biti isti bez Nadala. Žao mi je što neće igrati, ali otvara se mogućnost da neko drugi na pobedi u Parizu. Siguran sam da je Nadal učinio sve da se oporavi i da nije želeo da se sve ovako završi. Zato je rekao da želi da se oprosti od igračke karijere naredne godine. Moramo da poštujemo njegovu želju šta god da uradi.

Podsetio je da je Nadal uvek bio favorit za osvajanje Rolan Garosa kada god je igrao u Parizu.

Sada ima osam tenisera koji mogu da pobede. Tačno je da je Đoković slavio dva puta. U idealnom slučaju, Rafa bi igrao na visokom nivou i neko je morao da pokaže da je bolji od njega u takvim okolnostima. To je ono što su ljudi želeli da vide, rekao je Mekinro.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLAZI KOD BIVŠEG TRENERA ZVEZDE: Nemanja Bjelica ima novi posao!

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nedavno je završio 20 godina dugu karijeru. Uspeo je da osvoji NBA ligu sa Golden Stejtom...

POVEZANE OBJAVE