Doneli odluku: Barselona smanjuje budžet za narednu sezonu

Košarkaši Barselone nisu ispunili cilj na fajnal-foru u Kaunasu a zbog toga neminovno će doći do značajnih kadrovskih i finansijskih promena po završetku sezone.

Barseloni ostaje samo još borba za titulu u španskom plej-ofu, , ali kako god da se to završi, u timu su promene neophodne. Ovim klubom se bavio i španski ”As” koji piše da se Barseloni u Kaunasu na F4 desilo isto što i prošle sezone.

-Desilo se to na Fajnal-foru prošle godine, desilo se u poslednjem finalu ACB-a i ponovilo se u ovoj Evroligi. I u Kupu Jasikevičijus je izgubio dosta kredita od kraja prošle sezone i danas je njegova budućnost u vazduhu. I ne samo njegova. Tim će biti podvrgnut velikom remodeliranju, piše pomenuti list.

Prema njihovim saznanjima, uz kadrovske promene u timu sledi i značajno smanjenje budžeta.

-Ovaj tim ne zna da se takmiči u ključnim trenucima. A to je, za klub kao što je Barsa, koji teži da pobedi u svim takmičenjima u kojima učestvuje, neprihvatljivo. Ali ekonomija takođe ima veliku težinu. Delikatna situacija čini neophodnim smanjenje troškova u svim stavkama i sekcijama, od kojih je košarka najvažnija i neće ostati imuna na rezove. Govorilo se o procentima, između pet i deset odsto smanjenja budžeta, ali loši rezultati nagoveštavaju lošu budućnost: smanjenje će biti oko tih deset odsto, ako ne i više, piše ”As”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO JE SPEKTAKL: Ovako su Grobari pozdravili ljubimce pred Olimpijakos (VIDEO)

Košarkaši Partizana u ovim trenucima su počeli duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Crno-beli se bore za plej-in. Pirejcima meč...

POVEZANE OBJAVE