KUP SRBIJE: Pešić preokrenuo Čuku za novu “duplu krunu” Zvezde (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su treću uzastopnu duplu krunu pošto su osvojili Kup Srbije posle pobede u finalu nad Čukaričkim 2:1.

Početak utakmice je pripao Crvenoj zvezdi, koja je u potpunosti kontrolisala igrau u prvih 15 minuta.

Ipak, nisu crveno-beli napravili ozbiljnije prilike, ali zato jeste Čukarički.

Prvo je u 20. minutu Badamosi pogodio stativu, a potom je Azarov loptu izbio u korner. Odmah posle Marko Docić je postigao gol za anale iz kornera, i doneo “Brđanima” vođstvo.

Posle gola gosti su imali još jednu dobru priliku posle kontra napada, dok je Crvena zvezda napadala, ali su tek prave šanse imali u samom finišu poluvremena.

Prvo je Katai u gužvi posle kornera gurnuo loptu ka golu, ali su defanzivci Čukaričkog skinuli loptu sa gol linije, a par minuta kasnije je imao veliku priliku ali nije loptu dobro skrenuo ka praznom golu i na poluvreme se otišlo sa 0:1.

U drugom poluvremenu, u prvih 25 minuta na terenu je postojala samo Crvena zvezda. Napadali su šampioni Srbije u naletima, ali nisu imali šut u okvir gola do izjednačujućeg gola Aleksandra Pešića.

U 61. minutu Kangva je na brzinu izveo korner, odlično centrirao i Pešić je iz blizine zakucao loptu glavom za 1:1.

Posle gola činilo se da su domaći ostali bez daha i da padaju sa snagom, ali desetak minuta kasnije su došli do preokreta.

Pešić je dobio loptu iz dubine i levom nogom donosi veliku radost na stadionu za 2:1.

Čukarički se posle toga otvorio i imali su veliku šansu na 10 minuta pre kraja. Ponovo je u glavnoj ulozi bio Marko Docić koji je odlično izveo slobodan udarac i pogodio je stativu.

Nekoliko minuta kasnije novu šansu je imao Čukarički, ovoga puta Badamosi pošto je makazicama pokušao, ali je lopta otišla preko gola.

Na kraju 2:1, i Crvena zvezda je osvojila 27. titulu u Kupu Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE