Meloun se prisetio Jokićevog puta od 41. pika do najboljeg igrača NBA lige: Možda ne mislimo na isto što i trener Denvera, ali bismo voleli da mu se želja ostvari!

Košarkaši Denver Nagetsa, predvođeni Nikolom Jokićem, ispisali su istoriju kluba i najjače lige sveta plasmanom u veliko finale po prvi put u istoriji najjače lige sveta.

To je ujedno bila još jedna potvrda kvaliteta srpskog centra. Nisu želeli da mu dodele i treću uzastopnu titulu MVP-ja lige, ali je ona za najkorisnijeg igrača finala Zapadne konferencije bila neizbežna.

Dok čekaju protivnika u finalu u okršaju između Majamija i Bostona, koji se odužio, Meloun se prisetio Jokićevog puta od 41. pika na Draftu do najboljeg igrača lige.

Čudno je kako neki igrači percipiraju događaje. Pričaju o tome kako su draftovani i slave, to koriste kao motivaciju da idu dalje. Osam godina sam proveo sa Nikolom na terenu i van njega. Nikada nisam od njega video da priča o tome kako je draftovan sa 41. pozicije. Njegova percepcija je da mu je neko pružio šansu. Sa Nikolom ne gledate šta je bilo u prošlosti, već se okrećete budućim izazovima i težite dapostanete najbolja verzija sebe, rekao je trener Nagetsa, pa se prisetio dolaska Jokića u NBA ligu.

Na početku njegove karijere biti najbolja verzija sebe nije se krila u njegovim košarkaškim veštinama, već u sazrevanju, odrastanju, balansiranju između svega što se dešava, suočavanju sa sudijama, ulasku u najbolju formu života, gubljenju kilograma… Kada su se sve te stvari desile, videli smo i rast koji beležimo tokom poslednjih pet godina, konstatovao je Meloun.

Smatra da nema razloga da Nikolu više interesuju individualna priznanja.

Ne mogu da pričam u Nikolino ime, ali nikada nisam osetio da je kod njega izbor sa 41. mesta bio motivacioni faktor da postane dvostruki uzastopni MVP ili neko ko beleži prosečno tripl-dabl u plejofu. Njega više ne motivišu individualne nagrade, već da postane šampion sveta. Istu motivaciju osećaju i svi ostali u klubu, siguran je Meloun.

Naravno, Meloun je verovatno pod “šampion sveta” mislio na šampiona NBA lige, u tradiciji američke percepcije, ali bismo voleli kad bi se njegove želje doslovno ostvarile na ovogodišnjem šampionatu sveta na kom će naša reprezentacija nastupati na Filipinima, a koji zajednički organizuju još i Japan i Indonezija.

Ipak, ostaje da se vidi da li će Jokić nastupati za reprezentaciju nakon duge i naporne sezone, iako je selektor Pešić ranije izjavljivao da postoji takva namera kod najboljeg igrača sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE