Lazetić pred istorijski meč sa Vojvodinom: Značaj ovog uspeha videće se u godinama pred nama

Fudbaleri TSC-a u nedelju 28. maja, od 17h na stadionu TSC Arena, dočekuju ekipu Vojvodine u poslednjoj utakmici sezone, motivisani da je krunišu pobedom.

Šef stručnog štaba TSC-a, Žarko Lazetić je rekao da je TSC ostvario istorijski uspeh na kome treba čestitati igračima, upravi, stručnom štabu, navijačima i svima iz kluba.

Nakon ovakvog uspeha, svi su srećni, ali predstojeća utakmicom može mnogo toga da pomuti. Predsednik organizuje slavlje, tu su konfete i vatromet, hrana i piće i sve je spremno za proslavu, ali strahujem da to u ovom poslednjem koraku ne pokvarimo. Iako nam svi već čestitaju i vide nas u kvalifikaciji za Ligu šampiona, ovo je utakmica kao i svaka druga u kojoj nam pobeda nije zagarantovana. Ipak i bez obzira na sve, naš poduhvat jeste veliki i ništa ga ne može umanjiti, kazao je Lazetić.

Lazetić je rekao da mu se čini kako su svi u poslednjih mesec dana očekivali da TSC napravi neki kiks i da je svestan da je pred njegovom ekipom neizvesnih 90 minuta u kojima je  čak moguće da odigraju najlošiji meč sezone. Ipak, on veruje da njegovi igrači, koji su pokazali izuzetan karakter tokom cele sezone, neće upasti u zamku i da će zadržati kontinuitet dobrih igara i pobeda,  da će odigrati kako treba i da će u ovoj poslednjoj utakmici  opravdati mesto na tabeli.

Činjenica je da smo ove sezoni bolji od Vojvodine, bolje smo plasirani i imamo više bodova, ali u slučaju neuspeha publika i navijači će reći da ja nisam dobro spremio utakmicu ili da su igrači podlegli pritisku i svi će nas ocenjivati po ovom duelu i to je normalno. Što se mene tiče, igrači su dokazali kvalitet i obezbedili grupnu fazu evropskog takmičenja, tako da im ne treba dodatni motiv da pokažu da su kvalitetniji od protivnika, rekao je Lazetić.

On je dodao i da se TSC sprema za dobar meč i da to što im je dovoljan bod ne znači da neće pokušati da odigraju što bolje, nametnu se i da kao tokom cele sezone idu na pobedu.

Nećemo ništa epohalno menjati i teško da bi nam to dalo rezultate na duže staze. Tokom cele sezone se videlo da su igrači motivisani i spremni, a na meni je sada da ih usmerim na fudbalske stvari, da ne razmišljaju o slavlju. Svestan sam da na utakmici u nedelju možemo mnogo da izgubimo, a malo toga da dobijemo, moramo da se fokusiramo na igru dobrim intenzitetom, da budemo sigurni, da napadamo i da radimo sve što smo radili cele sezone, zahvaljujući čemu smo i došli u poziciju u kojoj smo sada.  Koliko  je ovaj uspeh kluba značajan videće se tek u godinama pred nama, zaključio je Lazetić

Utakmica TSC-Vojvodina igraće se u nedelju 28. maja od 17h na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli

FK TSC je 2. na tabeli Superlige Srbije sa 74 osvojena boda, dok je Vojvodina na 5. mestu sa 62 boda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

HOĆE LI IGRATI VEČERAS: Zek Ledej odradio trening sa ekipom

Šampion ABA lige Partizan, večeras igra veoma važnu utakmicu u Evroligi, a protivnik mu je Olimpijakos. Meč je na programu...

POVEZANE OBJAVE