KRAJ PREMIJER LIGE: Arsenal iskalio bes zbog izgubljene titule, Liverpul bez pobede u pravoj goleadi, bivši šampion se seli u niži rang uprkos pobedi! (VIDEO)

Od 17 časova su odigrane sve utakmice poslednjeg kola Premijer lige, čime je spuštena zavesa na sezonu 2022/23.

Ponadali su se navijači Arsenala da će njihov klub doći do titule posle mnogo godina, ali se to nije desilo. Tobdžije kao da su sav bes iskalile u poslednjoj utakmici petardom (5-0) na Emirejtsu protiv Vulverhemptona.

Strelci su u prvom poluvremenu bili dva puta Džaka, a jednom Bukajo Saka. U drugom delu utakmice su se upisali i Gabrijel Žezus i Jakub Kivior.

Aston Vila je nakon 12 godina uspela da izbori mesto u evropskim takmičenjima, i to pobedom nad najpriajtnijim iznenađenjem lige Brajtonom sa 2-1 na Vila Parku.

Daglas Luiz je svoj tim doveo do prednosti već u 8. minutu, dok je Votkins povisio na 2-0 u 26. Konačan rezultat je postavljen već do kraja poluvremena, nakon što je Deniz Undav prepolovio zaostatak u 38. minutu.

Šampion iz 2016. godine Lester savladao je Vest Hem sa 2-1, ali je sve bilo uzaludno, pošto se svakako sele u Čempionšip.

Na poluvremenu su Lisice vodile sa 1-o zahvaljujući pogotku Harvija Barnsa u 34. minutu, dok je Vut Faes u 62. dupulirao prednost. Konačan rezultat psotavio je Pablo Fornals u 79. minutu utakmice.

Džaba, jer nisu mogli da se raduju pobedi, a sve zbog minimalne pobede Evertona (1-0) nad Bornmutom na Gudisonu.

Gol za opstanak Karamela u Premijer ligi postigao je Abdulaje Dukure u 57. minutu.

Pravi rolerkoster viđen je na Sent Meriju u duelu između Sautemptona i Liverpula, gde je utakmica završena rezultatom 4-4!

Već u 14. minutu gosti su vodili sa 2-0 golovima Dioga Žiote i Firmina. Ipak, Džejms Vajd-Prous je samo pet minuta kasnije smanjio na 2-1, a Sulemana u 28. minutu poravnao rezultat.

To nije bilo sve od napadača iz Gane, koji je odmah nakon povratka na teren, u 47. minutu, doneo potpuni preokret, a Adam Armstrong dodatno povisio na 4-2 u 64. minutu.

Kad je delovalo da će tim Jirgena Klopa završiti sezonu onako kakva je celokupno izgledala – porazom, izjednačenje su doneli za samo dva minuta Gakpo i Žota svojim drugim golom u 73. minutu.

Aleksandar Mitrović ponovo se nije proslavio na Old Trafordu, pošto je promašio penal za 2-0 u 22. minutu, što je Mančster Junajted umeo da kazni i golovima Sanča i Fernandeša preokrenuo je rezultat i došao do pobede od 2-1.

Lids takođe nije uspeo da sačuva status premijerligaša posle poraza na domaćem terenu od Totenhema sa 4-1, dok je posrnuli Čelsi na Stamford Bridžu remizirao sa Njukaslom, koji se vraća u Ligu šampiona.

Šampion Mančester Siti poražen je za kraj na gostovanju Brentfordu minimalnim rezultatom 1-0, posle gola Pinoka u 85. minutu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE