LUKOVIĆ I LAZETIĆ POSLE ELIMINACIJE: Srbija u svakoj generaciji ima talentovane fudbalere

Kadetska selekcija Srbije poražena je od Poljske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj.

Srbija je dvaput stizala prednost rivala, ali su oni u finišu bili uspešniji za polufinale sa Nemačkom.

Posle završenog turnira, utiske je sumirao selektor Aleksandar Luković.

Pohvalio bih momke za sve što su uradili, ne samo na ovom turniru, nego proteklom dve godine od kako smo formirali ovu selekciju. Plasman među osam najboljih u Evropi je sam po sebi ogroman uspeh. Želeli smo više od toga, pružili maksimum, ali nismo uspeli. Primili smo gol u 90. minutu, Poljacima čestitam na plasmanu u polufinale. Apsolutno ništa ne zameram svojim igračima. Naprotiv, želim da ih ohrabrim, tek su na početku i iskustvo iz Mađarske biće im od neprocenjivog značaja u daljem toku karijere. Razimljivo je što su tužni, živeli su zajednički san i nije lako izgubiti utakmicu u poslednjim trenucima. Ponosan sam na ovu grupu momaka, bitno je da što pre podignu glave i da shvate da porazi u sportu nisu tragedija, rekao je on prenosi sajt FSS.

Utiske je izneo i direktor mlađih selekcija Nikola Lazetić:

Rano je za neku dublju analizu. Želim samo da podvučem neke činjenice. Jedina smo selekcija na ovom turniru koja je u sastavu imala osmoricu igrača 2007. godište. Svi oni imaju pravo nastupa i na sledećem Evropskom prvenstvu za kadete, što znači da će okosnicu našeg tima činiti momci koji već imaju iskustvo igranja na velikom takmičenju. To je veliki plus za srpski fudbal. Odigrali su sve tri utakmice u visokom ritmu, pokazali karakter posle šokantnog poraza na startu prvenstva od Slovenije i u duelima protiv velesila kao što su Italija i Španija dokazali da poseduju ogroman potencijal. Srbija u svakoj generaciji ima talentovane fudbalere i ne plaši se nijednog protivnika. Ekipa nije klonula duhom, dva puta smo se vraćali iz rezultatskog minusa, propustili tri stopostotne šanse, pogodili stativu. Šta da se radi, idemo dalje. Sada je najvažnije da se momci dobro odmore i da se pripreme za naredni ciklus kvalifikacija koji startuje već u septembru, rekao je on.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE