BASKETAŠI ZA USPEŠAN DEBI NOVIH DRESOVA: Branioci titule stopostotni prvog dana 3×3 Svetskog prvenstva posle spektakla!

Srpski basketaši uspešno su započeli odbranu titule na Svetskom prvenstvu, pošto su prvog dana na takmičenju koje se održava u Beču zabeležili obe pobede. Na ovaj način su trijumfalnu premijeru imali i novi dresovi naše reprezentacije, koje će nositi i košarkaši na Svetskom prvenstvu koje počinje u avgustu.

Obe utakmice dobijene su tako što su naši momci dostigli 21 poen, pre isteka 10 minuta, koliko maksimalno može trajati jedan duel.

Prvo je glatko dobijen Madagaskar sa 21-9. U ovom duelu je reprezentacija Srbije opravdala ulogu izrazitog favorita, pošto je sve vreme vodila i samo uvećavala razliku.

U ovom meču je Strahinja Stojačić postigao 7 poena, Mihailo Vasić 6, Marko Branković 5, a Dejan Majstorović 3.

Prvi dan takmičenja je zatvorio pravi spektakl okršaj između Srbije i Francuske. Naši su na kraju slavili posle velikog preokreta sa 21-16.

Francuzi su vodili gotovo čitavim susretom, sve do samog kraja, kada je Srbija došla do preokreta najviše na krilima Stojačića.

Prvo je najbolji basketaš sveta asistirao Majstoroviću za izjednačenje na 15-15, a onda u poslednjem minutu sam vezao još šest poena, uključujući i jednu dvojku. Tačku je stavio pogođenim slobodnim bacanjem.

Stojačić je na kraju imao 7 poena, po 5 su ubacili Majstorović i Branković, dok je Vasić sakupio 4.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽIVE SAN O LIGI ŠAMPIONA: Montilivi će biti pun za Barsu!

Fudbaleri Đirone igraju nestvarnu sezonu koja još uvek nije završena. Vode borbu za drugo mesto sa Barselonom, dok Real polako...

POVEZANE OBJAVE