NOVA DRAMA: Partizan poražen u Ljubljani, majstorica odlučuje o finalisti!

Košarkaši Partizana nisu uspeli da obezbede plasman u finale regionalne ABA lige, pošto su u Ljubljani poraženi od Cedevita Olimpije sa 95-83, tako da je sada 1-1 u pobedama.

Finalista će biti odlučen u trećoj utakmici, čiji će domaćin biti srpski tim u Beogradskoj areni.

Ovo će biti treća uzastopna majstorica za tim koji predvodi Željko Obraodvić, posle pet utakmica protiv Reala u Evroligi i tri protiv Studentskog Centra u četvrtfinalu regionalne lige.

Posle dve uzastopne trojke u uvodnoj fazi, koje su pogađali Smailagić i Naneli, crno-beli su ubrzo stekli prednost od 12-7. Nakon toga je usledila kontraserija, pa je domaćin preokrenuo na 13-12 posle poena bivšeg igrača Partizana Eda Murića.

Rezultat je nastavio da talasa. Nalet domaćih odbijen je sa tri vezane trojke. Prvu je pogodio kapiten Panter, a potom je još dve vezao Džejms Naneli, posle kojih je bilo 21-13 za tim Željka Obradovića.

Za poslednja skoro četiri minuta srpski tim je međutim ubacio samo 5 poena, a dozvolio čak 16, pa je slovenački predstavnik vodio posle uvodnog kvartala sa 29-26.

Timovi su i u drugoj četvrtini nastavili sa smenjivanjem u vođstvu, ali je u završnici bolja bila Cedevita Olimpija, koja je serijom 12-3 došla do prve dvocifrene prednosti na utakmici na samom kraju poluvremena, kada je vodila sa 51-41.

Crno-beli su otvorili drugo poluvreme trojkom Madara i serijom 10-2, kojom su se približili na samo 2 poena manjka posle nešto manje od 4 minuta igre u trećem periodu (53-51).

Ovaj nalet je ipak odbijen trojkom Eda Murića, a do kraja deonice je čak uvećana i najveća dotadašnja prednost, pošto je posle trojke Matica Rebeca na 12 sekundi do isteka četvrtine bilo 73-59 za domaćina.

Nije uspeo učesnik plejofa Evrolige da se povrati u poslednjoj deonici. Slovenački predstavnik je vodio i sa +16, a najviše što su crno-beli uspeli je da manjak spuste na 8 poena razlike.

Uzalud je najefikasniji igrač utakmice bio Kevin Panter sa 24 poena. Pritom je kapiten Partizana bio blizu dabl-dabla sa 8 skokova, a upisao je i 3 asistencije.

Dante Egzum je ubacio 16 poena uz po 3 uhvaćene lopte i asistencije, a Naneli je imao 14 poena.

Kod pobednika je Jogi Ferel zabeležio 21 poen, 8 skokova i 7 završnih dodavanja, a Zoran Dragić 12 poena i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE