Predsednik Grafičara: Raskidamo saradnju sa Zvezdom ako uđemo u SL

Pred utakmice baraža za popunu Super lige Srbije između Radnika i Grafičara, oglasio se predsednik “ljubičastih” Slobodan Govedarica.

On je rekao da u ovaj baraž meč Grafičar ide da bi stigao do svog najvećeg uspeha u istoriji, a to je plasman u Super ligu Srbije. 

– Sa ljudima iz Crvene zvezde, prvenstveno sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom, kao i sa ljudima iz omladinske škole, Draganom Mladenovićem i Nikolom Jelićem godinama unazad imamo fenomenalnu saradnju na obostrano zadovoljstvo. Grafičar kao klub ima ulogu da bude most tokom čijeg prelaska igrači iz juniorskog prelaze u seniorski fudbal. Samo trenutno Zvezda u ekipi ima Erakovića, Nikolića, Lekovića i Mijatovića, igrače koji su kroz ‘kaljenje” kod nas zaslužili prelazak u prvi tim, rekao je predsednik Grafičara Slobodan Govedarica.

On je najavio da će raskinuti saradnju sa Crvenom zvezdom ako Grafičar izbori plasman u Superligu Srbije.

– Na polusezoni većina igrača koji su pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, a nastupala je za Grafičar, zimus je otišla ili u prvi tim Zvezde ili u druge timove Superlige. Ukupno nas je napustilo 14 igrača. U drugom delu sezone, nastupali smo uglavnom sa igračima Grafičara i u slučaju da eliminišemo Radnik, oni će činiti kostur ekipe. Takođe, tokom nekoliko poslednjih godina, Grafičar je porastao kao klub u svim segmentima i svim sektorima. Imamo svoj stadion, koji je jedan od najlepših i najmodernijih u Srbiji, izgradili smo prateće objekte, sobe za igrače, uložili u promociju kluba, oformili rukovodstvo na čelu sa mladim i ambicioznim funkcionerima, realizovali nekoliko ozbiljnih transfera… Sve nam to ukazuje i daje mogućnost da verujemo da smo kao pojedinci i kao klub sposobni da igramo najviši rang – naglasio je Govedarica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE SKORO NA TEREN: Sad i Englezi optužuju Tonalija!

Sandro Tonali je dobio kaznu od strane italijanskih vlasti od 10 meseci zbog skandala sa onlajn klađenjem. Kazna je trebala...

POVEZANE OBJAVE