Senzacija: Medvedev izgubio od 172. tenisera sveta na Rolan Garosu

Ruski teniser Danil Medvedev poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Brazilca Tijaga Sajbota Vild sa 7:6, 6:7, 2:6, 6:3, 6:4.

Dobro je počeo meč Danil Medvedev napravio brejk na startu meča. To nije omelo Brazilca da se u petom gemu vrati u set tako što je uzvratio brejkom, a od tog gema pa do kraja seta, obojica tenisera su uzmali gemove na svoj servis. Imali su više Sajbot brejk šansi od Medvedeva, ali je prvi set na kraju bio rešen u 13. gemu. Na kraju je prvi set, Brazilac rešio u svoju koristi jer je bio bolji od Medvedeva sa 7:5.

U drugom setu nije bilo brejkova, a na prvi mini brejk Medvedeva, Brazilac je imao odgovor. Zatim je Sejbot Vild napravio još jedan mini brejk, ali je Medvedev dva puta oduzeo servis rivalu i stigao do izjednačenja – bilo je 8:6 u taj-brejku.

U trećem setu je bio dominantan, napravio je tri brejka, pretrpeo samo jedan i sa 6:2 stigao do vođstva.

Vratio se kvalifikant na turniru još jednom u meč. U četvrtom setu je Medvedev imao odgovor na prvi brejk Vilda, ali ne i na drugi, pa je meč otišao u odlučujući set.

U petom setu su viđena tri brejka Brazilca i samo dva Rusa bila su dovoljna za senzaciju na gren slemu na šljaci.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJEVA KONFERENCIJA PRE DERBIJA: Ova utakmica može mnogo toga da reši, ili odloži neke stvari

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. Imali su prednost na prvom mestu tabele. Sada zaostaju sedam...

POVEZANE OBJAVE