ROLAN GAROS: Đoković posle uzbudljivog prvog seta pregazio Mađara za treće kolo! (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. On je večeras sa 3:0 pobedio Mađarskog takmičara Martona Fučovića.

Po setovima 7:6 (2), 6:0 i 6:3

Naš igrač se mučio da dobije početni gem u kome je prvi servirao na susretu ali je u tome uspeo. U sledećem je potom napravio brejk i potvrdio ga za 3:0.

Potom je Mađar u petom gemu imao četiri brejk lopte koje je Đoković spasao za 4:1. I u narednom na svoj servis je Srbin imao problem pošto je Fučović vodio 40:15 ali je treći igrač sveta uspeo da stigne do 5:2.

Tek u devetom gemu je nakon brojnih propuštenih šansi Fučović vratio brejk i potom izjednačio na 5:5. u 11 gemu je Đoković propustio set loptu na servis mađarskog igrača koji je uveo prvi deo igre u taj brejk.

Srbin ga je bolje počeo i poveo 3:0. Ostavio je Fučovića na samo dva poena i nakon dosta muka poveo sa 1:0.

Đoković je odmah napravio brejk na početku drugog seta i potvrdio ga za 2:0. Kasnije je još jednim oduzetim servisom stigao i do 4:0. Drugi set je bio potpuno drugačiji jer je naš teniser pregazio rivala sa 6:0 i duplirao vođstvo.

Seriju osvojenih gemova nastavio je i brejkom na startu trećeg seta. Međutim ribrejkom je Mađar prekinuo loš niz. U petom gemu Đoković ponovo dolazi do prednosti i potvrđuje brejk za 4:2. Sa novim brejkom je bio nadomak pobede ali je Fučović vratio jedan oduzeti servis.

Ribrejkom je Novak osigurao trijumf.

U borbi za osminu finala naš igrač će se sastati sa Špancem Alehandrom Davidovič Fokinom koji je izbacio domaćeg igrača Luku Van Eša.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE