Novak govorio o nesuglasicama sa publikom na Rolan Garosu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pobedom nad Špancem Alehandrom Davidovičem-Fokinom.

Međutim, pažnju je privukla i situacija u kojoj je Đoković sarkastično odreagovao na zviždanje publike nakon što je prva dva seta dobio u tajbrejku, dok mu se pružala medicinska pomoć.

Moj odnos sa publikom kroz karijeru bih objasnio kao gore-dole. Davali su mi mnogo podrške kada sam gubio u finalima. Neposredno pre osvajanja titule i zahvalan sam na tome. I dalje imam podršku, čak i danas. Većina dolazi da gleda tenis. Ima mnogo onih koji dolaze da viču ua na mnoge stvari koje radite. Oni plate kartu, pa mogu da rade šta žele. U 99 posto situacija ću ćutati, ali u jednom trenutku ću se suprotstaviti, bez ustezanja je govorio Srbin.

Svestan je jedan od najboljih ikada da publika često simpatiše autsajdere.

Ljudi vole da igrač koji nije favorit pobedi, vole duži meč, dramu. U redu je da podržavaju autsajdere, ali kada dođe do nepoštovanja izrazito sam protiv. Krenu da ti zvižde iz čista mira. Promašim smeč,zvižde, dupla greška – zvižde. Postoje neki ljudi, ne znam šta je u njihovim glavama. Večina je došla da gleda tenis, da podrži igrača. Kada neko pređe granicu, provocira, izaziva. Ja sam poznat po tome da na nepravdu reagujem. Sarkastično sam reagovao jer ne znam šta je razlog. Ali to je sporta kojim se baviš. Pojedinci se ističu nepoštovanjem, smatra Novak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Niko kao španki veteran: Ljuj ispisao istoriju Evrolige

Košarkaši Real Madrida poveli su sinoć u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige protiv Baskonije, a susret je obeležio veteran kraljevskog kluba...

POVEZANE OBJAVE