ROLAN GAROS: Fokina pružio otpor, Đoković nastavlja borbu za 23 GS!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. On je sa 3:0 bio bolji od Španca Alehandra Davidoviča Fokine koji se pokazao kao veoma dobar rival.

Po setovima 7:6 (4), 7:6 (5) i 6:2

U prvom setu viđena su četiri brejka. Đoković je posle drugog Fokine bio na rubu gubitka prvog seta.

Uzvratio je ribrejkom i otišlo se u taj brejk. I tu je uz dosta muke sa 7:4 uspeo da osvoji trinaesti gem ali i prvi deo igre.

Španac je sledeći set počeo brejkom za 2:0 ali ga je Đoković to odmah anulirao za 2:2. Novim oduzetim servisom je Srbin stigao do potpunog preokreta.

Iako je poveo 3:2 nije potvrdio brejk jer je duplim i neiznuđenim greškama vratio protivnika u set. Potom se nastavilo sa razmenom brejkova sa obe strane.

Đoković je servirao za 2:0 u setovima ali je opet grešio i dozvolio fokini da stigne do 5:5 i preokrene na 6:5. Suočavao se naš teniser i sa set loptom rivala ali je uspeo da opet izbori taj brejk.

U njemu je bolje krenuo Đoković i poveo 4:1. Fokina se vratio ali je Srbin teškim naporom uspeo da mini brejkom na servis rivala stigne do 2:0 u setovima.

Treći set Đoković počinje brejkom i vodi 3:0. Kroz set je uspevao da zadrži prednost od tri gema. Brejkom je zaključio još jedan susret bez izgubljenog seta.

U osmini finala će protivnik biti pobednik meča Huan Pablo Variljas (Peru) – Hubert Hurkač (Poljska).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE