Bajern zvanično potvrdio: Trinkijeri više nije opcija, ko će ga naslediti?

U polufinalu plej-ofa Bundeslige, košarkaši Bajerna izgubili su od Ulma, a sada je već postalo jasno da će Andrea Trinkijeri napustiti klupu ovog kluba.

Trinkijeri je to najavio na pres konferenciji, a nedugo zatim se i Bajern oglasio na svom zvaničnom sajtu i potvrdio da se saradnja sa Trinkijerijem završava.

-Trener Trinkijeri je zvanično potvrdio odlazak posle tri godine. Očekuje se da će se tim oprostiti od svojih vernih navijača u Audi Domu u nedelju popodne, a njih oko 400 ponovo je dalo sve od sebe u Ulmu,  piše, između ostalog, na zvaničnom sajtu Bajerna.

Dugogodišnji trener Reala Pablo Laso se već nedeljama unazad u medijima najavljuje kao Trinkijerijev naslednik, očekuje se da će potpisati trogodišnji ugovor sa Bajernom i početi da gradi novu ekipu.

Bajern je takođe na svom sajtu preneo i Trinkijerijevu izjavu na oproštaju od kluba.

-To je bila moja poslednja utakmica u ulozi trenera Bajerna. U Bajern sam došao u pandemiji i igrači i treneri su našli način da prođu kroz veliki otpor, da se bore do samog kraja. Mislim da je ova grupa zaslužila titulu. Ali u presudnim trenucima sreća nam je okrenula leđa. Uvek može bolje, ali smo zaista dali sve što smo mogli.

Želim da se zahvalim svim svojim igračima koji su pomerali svoje granice u teškim trenucima. Želeo bih da se zahvalim gospodinu Haineru na njegovoj neumornoj podršci, dao mi je poverenje da povedem tim u novu arenu. Želim da se zahvalim svom partneru Marku (Pešiću), koji tada nije želeo trenera, već partnera. Hvala vam na ovom iskrenom odnosu. I želim da se zahvalim Danijeleu Bajezi, koji je uvek bio uz mene, bila je to veoma efikasna saradnja sa šest titula. Grlim i sve svoje asistente koji su mi zaista pružili maksimalnu podršku. Gotovo je, bila je to odlična vožnja. Nisam zažalio i ljudi sada mogu da imenuju etiketu za te tri godine. Svaki dan sam davao sve od sebe, pravio greške i ispravljao ih. To je to, hvala i doviđenja.

Samo sam ljut što mi je sudija dao tehničku grešku u produžetku u mojoj poslednjoj utakmici. Zaista je neverovatno, jer mislim da je to bio veoma nepravedan potez u takvom trenutku. Neke sudije misle da su policija: parkiraš auto dva inča iznad linije i oni ti daju kaznu. Ali mi nismo automobili, ne radi se o parkingu, radi se o dva borbena tima i sjajnom treneru na drugoj strani. To je jedino zbog čega danas žalim. Grazie e arrivederci, poručio je Trinkijeri.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ovo nije san – registruj se i opremi stan!

Registruj se i opremi stan! Nije san – registruj se i opremi svoj stan! Poslednjih meseci glavna tema u javnosti jeste...

POVEZANE OBJAVE