Basketaši posle drame do polufinala Svetskog prvenstva! (VIDEO)

Srpska 3×3 reprezentacija plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva posle preokreta protiv domaćina Austrije i pobede sa 21-18 na takmičenju koje se održava u Beču!

Vodili su Austrijanci većim delom utakmice protiv branioca trofeja i veoma su ozbiljno pripretili, ali nisu izdržali do kraja.

Naši reprezentativci su jurili protivnika uglavnom preko realizovanih bacanja. Prvo je Branković sa oba pogo]ena doneo izjednačenje (14-14), a potom Vasić preokret, kada je Srbija povela sa 16-15.

U dramatičnoj završnici naši momci nisu kalkulisali. Pri vođstvu od 19-18 rešili su da ubačenom dvojkom direktno pokušaju da dođu do pobede, u čemu su i uspeli. Nakon što je Branković bio neprecizan, iako potpuno sam, loptu je uhvatio Stojačić i razrešio sve dileme ubačenim šutem iz daljine!

Strahinja Stojačić je bio najefikasniji sa 7 poena u našem sastavu, ali su poeni ponovo bili odlično raspoređeni. Mihailo Vasić je upisao 6, a Marko Branković i Dejan Majstorović po 4 poena.

U poraženom timu je ubedljivo najefikasniji bio Filip Kramer, koji je dostigao dvocifreni učinak sa 10 poena, što znači da je postigao više od polovine poena svog tima.

U polufinalu nas svakako očekuje veliki derbi, pošto će srpska reprezentacija igrati protiv boljeg iz okršaja Holandije i Letonije, koje su velesile u ovom sportu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznate sudbine Radonjića i Nastasića na Majorci

Srpskog fudbalera Nemanju Radonjića kroz čitavu karijeru prate turbulencije. Tako je bilo i tokom ove sezone, a izgleda da...

POVEZANE OBJAVE