DIREKTOR ABA LIGE: Preklapanje termina nije ništa novo

Usled velike prašine koja se digla zbog preklapanja termina finalnih utakmica ABA lige i domaće Superlige, izdata su mnoga saopštenja, što od strane Crvene zvezde koja igra u oba finala, što od strane dva takmičenja.

U izjavi sa “Mozzart Sport” svoje gledište je izneo i direktor ABA lige Milija Vojinović.

Nažalost, kao što je poznato, poklapanje termina ABA lige sa nacionalnim šampionatima nije ništa novo. Najbolji aktuelni primer je Cedevita Olimpija koja će između druge utakmice i majstorice polufinala sa Partizanom, odigrati dve utakmice finala plej-ofa slovenačkog šampionata. Klubovi iz Hrvatske cele sezone uporedo igraju domaći šampionat i ABA ligu, što jasno donosi velike izazove za kalendar. Ipak, sve te izazove, ali i izazove koji donose obaveze naših klubove u evropskim takmičenjima, rešavali smo i rešavamo kroz stalnu i intenzivnu komunikaciju, u interesu klubova i naravno interesa ABA lige, izjavio je čelnik regionalnog takmičenja.

On je istakao i primere iz ostalih zemalja čiji su timovi deo ABA lige.

Nažalost, kao što je poznato, poklapanje termina ABA lige sa nacionalnim šampionatima nije ništa novo. Najbolji aktuelni primer je Cedevita Olimpija koja će između druge utakmice i majstorice polufinala sa Partizanom, odigrati dve utakmice finala plej-ofa slovenačkog šampionata. Klubovi iz Hrvatske cele sezone uporedo igraju domaći šampionat i ABA ligu, što jasno donosi velike izazove za kalendar. Ipak, sve te izazove, ali i izazove koji donose obaveze naših klubove u evropskim takmičenjima, rešavali smo i rešavamo kroz stalnu i intenzivnu komunikaciju, u interesu klubova i naravno interesa ABA lige, naveo je direktor ABA lige.

Osvrnuo se i na opasku iz Crvene zvezde da neko želi da se šampion ABA lige reši van parketa.

U svakom slučaju, bez obzira na stav Crvene zvezde nadam se da ćemo, kao i do sada, uspeti da nađemo najbolje rešenje i šampiona ABA lige dobijemo na terenu. Kao i da će finale, kao i što treba, biti kruna sezone. A, sa tim u vezi da sačekamo i odluku po pitanju drugog finaliste. Ono što je sigurno, kao i u svim slučajevima do sada – štitiću integritet i interese ABA lige, rekao je Vojinović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE