Olga Danilović ispustila pobedu protiv finalistkinje US Opena!

Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da se plasira u osminu finala Rolan Garosa, pošto je nakon preokreta poražena od 7. teniserke sveta Ons Žaber sa 2-1, po setovima 4:6, 6:4 i 6:2.

Ipak, Olga je kvalitetnom i agresivnom igrom pokazala protiv finalistkinje poslednjeg US opena da odlični rezultati koje pruža u poslednje vreme nisu slučajnost.

U prvom setu su viđeni brejkovi u poslednja tri gema, ali je uvek korak ispred bila naša teniserka, koja je oduzimala servis protivnici u osmom i desetom gemu.

Tunišanka je u drugom delu meča prva stigla do brejka i povela sa 3:2. Teškom mukom je materijalizovala ovu prednost, pošto je sa 4:2 povela tek nakon spašene četiri brejk-šanse Danilovićeve. U svim gemovima do kraja seta viđena je neizvesna borba, ali je Olga uspela da vrati brejk i izjednači na 4:4.

Ipak, odmah je prednost brejka na svoju stranu vratila Žaber, a Olga nije uspela da ponovo izjednači, iako je imala brejk-loptu u poslednjem gemu drugog seta.

U odlučujućem setu je Žaber povela sa 4:1, uz dva brejka prednosti, kada se činilo da više nema šansi za Srpkinju, ali ona nije tako mislila. Vratila je jedan brejk i bila u velikom naletu, ali je onda usledila i povreda, što je konačno presudilo, pa je sedma teniserka sveta lako privela meč kraju.

Olgu u svakom slučaju očekuje novi skok na WTA listi, pa će na sledećoj najverovatnije zauzeti 97. mesto i imati obezbeđen direktan plasman u glavni žreb Vimbldona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISPUSTILI DOBIJENO: Novi Beograd od +4 do poraza

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su meč regionalne Premijer lige od splitskog Jadrana 14:12. Kao domaćini turnira. Po četvrtinama (3:3, 6:3,...

POVEZANE OBJAVE