SUKOB KULMINIRAO: Direktor KLS-a odgovorio na saopštenje ABA lige!

U evropskoj košarci poslednjih godina vlada pravi haos, što se preliva i na naše područje, s obzirom na to da je veliki značaj dat regionalnoj ABA ligi na štetu domaćeg prvenstva.

Od prošle sezone se sukob usijao nakon što je Partizan odbio da nastupa u domaćem prvenstvu, posle poraza u finalu ABA lige.

Ove godine crno-beli takođe ne učestvuju u Superligi jer su zakasnili sa prijavom, a sve je kulminiralo kada je postalo jasno da s e poklapaju termini završnice regionalnog i domaćeg takmičenja.

Crvena zvezda je izdala oštro saopštenje u kom ističe da će prvo završiti domaće prvenstvo, usled brojnih nejasnoća kada su u pitanju termini utakmica u regionalnoj ligi, a sada se na isti način oglasio i direktor KLS-a Aleksandar Grujin.

Košarkaška Liga Srbije je neprijatno iznenađena saopštenjem koje je ABA liga izdala 03.juna 2023.godine i određivanjem termina finala regionalne lige koji su u direktnoj koliziji i preklapaju se sa terminima završnice Superlige Srbije. Sa žaljenjem konstatujemo da je i ovim činom pokazano veliko nepoštovanje prema Republici Srbiji, srpskim klubovim i srpskoj košarci u celini! Nije jasna namera pojedinaca koji su uradili ovo samo tri dana pošto su određeni termini finala prvenstva Srbije, osim da na ovaj način unize srpsku košarku, srpsku ligu, ali i našu zemlju koja izdvaja velika sredstva za razvoj košarke i uostalom koja je i nosilac najvećeg kvaliteta u ABA ligi.

Košarkaška liga Srbije neće odstupiti od svojih termina finalnih utakmica, ne samo zbog samopoštovanja, već i zbog činjenice da smo u želji da ne remetimo već poremećen kalendar koji ugrožava i kraj takmičarske sezone, a i početak priprema naših nacionalnih timova, čekali više od tri nedelje kako bi se neko udostojio da odredi termine finala ABA lige! I to je uradio na najgori mogući način, stvarajući novi problem, bez ikakve fleksibilnosti, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Navijačima Zvezde se ovo neće dopasti: Poznata sudijska trojka na meču Real – Zvezda

Košarkaši Zvezde sutra od 20 časova i 30 minuta igraju meč 32. kola Evrolige protiv Reala u Madridu. Duel ovih...

POVEZANE OBJAVE