Alkaras nakon pobede: ” Razmišljam o tituli”

Španski teniser Karlos Alkaras izborio je plasman u osminu finala na Rolan Garosu. Mladi teniser pobedio je Italijana Lorenca Musetija posle 128 minutaigre, sa 6:3, 6:2, 6:2.

-Mislim da sam odigrao na visokom nivou. Moja igra je dobro funkcionisala po vetru, igrao sam agresivno. Kompletan meč od prve do poslednje lopte. Srećan sam što sam prošao ovu nezgodnu rundu protiv ovakvog igrača kao što je Lorenco, rekao je Alkaras.

Mladi teniser dobio je pitanje da li oseća pritisak dok igra….

-Trudim se da ne mislim o mestu broj jedan i pritisku. Razmišljam o tituli, pokušavam da izbacim sve te misli iz glave. Trudim se da igram, da uživam, da se smejem sve vreme. Ovo je ključ svega za mene. Biti nasmejan, da izvedem neke nemoguće stvari, da učinim da ljudi uživaju u tenisu. O tome razmišljam tokom mečeva, rekao je Karlos.

Posebno se zahvalio svom terenu, Huanu Karlosu Fereru.

-Jako je važan za mene. Kao trener, prijatelj, kao otac mi je. Naučio sam mnogo od njega otkako smo zajedno. Počeli smo sa mojih 15 godina, da radimo, da učim. Počeo sam da igram uz njega juniorske turnire, čelendžere, fjučerse. Igrali smo sve kategorije. Sa njim sam naučio mnogo. Bio je broj jedan, ima mnogo toga da mi kaže. Meni je važno da se pokažem i van terena, zahvalan sam da je on u mojoj loži, na terenu, ali i van terena, u životu. Odrastam uz njega, zaključio je Alkaras.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI PRESEK: Srbija pala na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Srbije pala je za jedno mesto u odnosu na prethodni presek.  Na ovaj pad uticali su rezultati...

POVEZANE OBJAVE