BRANIĆE TITULU PROTIV AMERA: Basketaši u finalu Svetskog prvenstva posle pobede nad najvećim rivalom! (VIDEO)

Srpska basket 3×3 reprezentacija braniće titulu šampiona sveta, pošto se plasirala u finale Svetskog prvenstva koje se održava u Beču!

Naši basketaši su u polufinalu bili bolji od najvećih rivala, reprezentacije Letonije sa 21-18.

Do finala su naši basketaši došli najviše zahvaljujući odličnom šutu za dva poena, što su najavili već na početku kada su pogotcima iz daljine Majstorovića i Stojačića poveli sa 4-0.

Ukupno su ubacili čak osam dvojki, pa je jasno da je to u polufinalnom okršaju bilo glavno oružje protiv baltičkog predstavnika. Precizni iz daljine su bili svi osim Mihaila Vasića, kome to nije specijalnost.

Letonci su uspeli na nešto više od četiri minuta do kraja da dođu do preokreta i povedu sa 13-12, ali ih je slomila dvojka Brankovića za 19-15, dok je završni udarac zadao Stojačić kada je pogodio slobodno bacanje i rešio pitanje finaliste na minut i po pre isteka 10 minuta, koliko maksimalno može trajati utakmica.

Blistao je Strahinja Stojačić koji je zabeležio dvocifren učinak sa 12 poena, što je više od polovine postignutih u našem timu. To je dostigao zahvaljujući maestralnom šutu za dva poena, koji je ubacio 5 puta iz 7 pokušaja!

Marko Branković i Dejan Majstorović upisali su po 4, a Mihailo Vasić 1 poen.

U poraženom sastavu je Nauris Miezis zabeležio 8, a Karlis Lasmanis 6 poena.

U finalu nas čeka još jedan veliki okršaj, pošto će protivnik biti reprezentacija SAD-a, koja je bila bolja od Brazila sa 21-17.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE