Benzema se oprostio od Reala: Želeo sam da završim karijeru ovde, ali….

Francuski napadač Karim Benzema više nije fudbaler Reala iz Madrida. On će u toku nedelje potpisati trogodišnji ugovor sa klubom iz Saudijske Arabije Al-Itihadom.

Dan nakon što je Real potvrdio razlaz sa Benzemom, fudbaler je održao pres konferenciju na stadionu “Santijago Bernabeu”

-Teško je bilo šta reći, ali hvala Realu i mojim saigračima mnogo. Imao sam tu sreću da ostvarim svoj san o kojem sam maštao još kao klinac. Hvala ti, predsedniče, imao sam samo 21 godinu kada sam došao. Kada sam te prvi put video, rekao sam sebi: “Doveo si Zidana i Ronalda, a sada si doveo i mene”, Jedan, dva, tri, napred Real“, izrazio je duboku zahvalnost Francuz Florentinu Perezu.

Zahvalnost je uputio i Anćelotiju uz koga je, kaže, postao bolji igrač.

-Hvala treneru koji mi je uvek davao podršku, dizao mi samopouzdanje. To nikad neću zaboraviti, naučio sam mnogo od Anćelotija. Ovo je tužan dan za mene jer napuštam klub i to me boli. Želeo sam da završim karijeru ovde, ali otvorile su se neke nove prilike za mene. Madrid će uvek biti moja porodica. Hvala i navijačima, iskreno vam hvala na svemu”.

Karim Benzema napušta Real posle 14 godina, a u Madrid je stigao iz Liona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE