EVROLIGA: Poznati potencijalni naslednici Glikmana

Evroliga će i ove godine proći kroz promene na vrhu s obzirom da će Izvršni direktor Maršal Glikman napustiti to mesto 31. jula kada mu istekne ugovor.

Klubovi su izglasali nepoverenje čoveku koji je zamenio Đordija Bartomeua pošto za godinu dana nije pomerio stvari sa mrtve tačke u pogledu napretka takmičenja.

Sada je na red došlo da mu se nađe zamenik, a tri imena su u najužem izboru – pomoćnik generalnog menadžera Žalgirisa Paulijus Jankunas, GM Efesa Alper Jilmaz i njegov kolega iz Fenerahčea Mauricio Gerardini.

Jankunas je u košarkašku penziju otišao prošle godine i nastavio je dalji rad u pored Paulijusa Motijejunasa. Jilmaz je takođe bivši košarkaš koji je proveo celu svoju karijeru u Turskoj, uključujući i šest godina u Efesu. Poput Jankunasa on je 2009. godine odmah posle igračke karijere počeo da radi kao rukovodilac. Od tada, pa sve do 2015. bio je sportski direktor, posle čega je promovisan u generalnog menadžera. Bio je izabran za rukovodioca godine 2021. i 2022. godine, što je bio produžetak Efesovih uzastopnih evropskih kruna.

Gerardini je najiskusniji od trojice pomenutih sa 67 godina i višedecenijskim iskustvom u košarkaškim vodama. Pored Fenerbahčea radio je u Benetonu, Torontu i Oklahomi, a bio je rukovodilac godine za sezonu 2016/17.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE