Večiti ponovo u finalu: Partizan deklasirao Cedevitu i zakazao okršaj sa Zvezdom u ABA ligi!

U okviru treće i odlučujuće utakmice polufinalne serije između Partizana i Cedevita Olimpije, crno-beli su savladali tim iz Ljubljane rezultatom 90:71 i tako se plasirali u finale ABA lige gde ih očekuje Crvena zvezda.

Ubedljivo je srpski klub ušao u meč, Smailagić je trojkom otvorio meč, a zatim je i Madar bio sjajan, dok je odbrana gostiju bila uspavana.

Crno-beli su odlično kontrolisali skok rivala koji je u prethodnim mečevima neverovatno dominirao u tom segmentu igre. Međutim, od tog trenutka gosti počinju da nalaze rešenja za odbranu Partizana, Matic Rebec je pravio sve više problema crno-belima i njihova prednost se polako topila. U drugoj deonici Partizan je imao još uvek ubedljivu prednost, bilo je 24:16, ali nisu uspeli da vrate ritam

Šut sa distance je potpuno stao, ređali su se promašaji, a Ljubljančani su igrali sa sve više samopouzdanja i sredinom druge četvrtine su stigli do izjednačenja na 29:29. Obradović je reagovao nakon čega je domaći tim napravio seriju od 7:0, i odbio nalet rivala, a rezultat nakon prvih 20 minuta igre je bio 41:30.

U nastavku je Murić sa linije penala smanjio zaostatak, a zatim se Naneli imao seriju od vezana četiri poena. Održavao je prednost Partizan, a na kraju treće deonice je rezultat bio 65:53. Nastavili su crno-beli u istom ritmu i u poslednjoj deonici, Egzum je pogodio trojku i uvećao prednost svog tima, a rezultat na kraju meča je bio 90:71 u korist crno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ludnica u Njujorku, trener File osuo paljbu po sudijama: Video je da sam tražio tajm-aut (VIDEO)

Pored meča u Denveru, gde je Džamal Marej postigao koš za pobedu Denvera protiv Lejkersa, ništa manje luda završnica...

POVEZANE OBJAVE