BORIĆE SE ZA REKORDNI GREN SLEM: Đoković u finalu Rolan Garosa posle pobede nad Alkarazom u “finalu pre finala”!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa, pošto je bio bolji u “finalu pre finala” od Karlosa Alkaraza sa 3-1, po setovima 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1.

Novak je snažno započeo set i već u četvrtom gemu je napravio brejk. To je umnogome odredilo nastavak seta, a Đoković je dosta dobro čuvao svoj servis pošto je Alkaraz samo u jednom gemu uspeo da dođe do brejk lopti. Na kraju 6:3.

U drugom setu vodila se rovoska borba i prvi brejk je viđen u 8. gemu kada je Alkaraz došao do 5:3. Servirao je za set, ali je Novak odmah vratio brejk. Imao je Novak nekoliko prilika da prelomi drugi set u svoju korist, ali je Alkaraz na kraju slavio pošto je na 6:5 Novak jako loše servirao i bilo je 1:1 u setovima.

Treći set je počeo kao i prethodna dva, a onda je na 1:1 Alkaraz doživeo povredu. Španac je tražio medicinski tajm aut pre pauze koja je redovna i to je automatski značilo da je izgubio taj gem. Novak je tako napravio “brejk”, a Alkaraz se vratio na teren ali je bio više nego očito povređen i jako se teško kretao na terenu. Nije želeo da preda eč, a Novak je dobio treći set 6:1.

U četvrtom setu su bolovi popustili kod španskog tenisera i kretao se nešto bolje, međutim nedovoljno dobro da bi napravio veće probleme Srbinu. Uspeo je da dođe do brejk-lopte u prvom gemu, ali to je bilo to.

U finalu će Đoković igrati protiv pobednika duela između Aleksandera Zvereva i prošlogodišnjeg finaliste Kaspera Ruda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović pred Budućnost: Evo šta je rekao trener Partizana

Košarkaši Partizana sutra na svom parketu dočekuju Budućnost u "Beogradskoj areni" u okviru prvog meča polufinala ABA lige.  Tokom...

POVEZANE OBJAVE