EFES SE DIGAO IZ MRTVIH: Dobili treću neizvesnu završnicu i eliminisali Fener, Micić najbolji, Gudurić u centru pažnje! (VIDEO)

Košarkaši Efesa su se izdigli kada se činilo da im je jedini cilj da što pre završe sezonu, a treneru Erginu Atamanu sklapanje tima Panatinaikosa za sledeću sezonu, koji će preuzeti uskoro.

Nakon što se, kao dvostruki uzastopni šampioni Evrope, nisu domogli ni plejofa Evrolige, u polufinalnoj seriji su izgubili prvu utakmicu od Fenerbahčea sa preko 40 poena razlike.

Međutim, poput feniksa se izdigao Efes, i sa tri uzastopno dobijene utakmice u naizvesnim završnicama ušao u finale turskog prvenstva, tako sprečivši u tome Fener prvi put još od 2015. godine.

Odlučujuću pobedu su ostvarili večeras kada su slavili na svom parketu sa 87-78.

Vodio je tim Ergina Atamana najvećim delom utakmice, a tokom druge i četvrte deonice bio i u dvocifrenom plusu.

Ipak, trojkom iz teške pozicije Meliha Mahmutoglua i blokadom Motlija nad Micićem ponovo se ušlo u neizvesnu završnicu, gde je Efes veoma teško dolazio do poena, ali je uspeo da odbrani stečenu zalihu.

Ponovo je u pobedničkom timu najbolji bio srpski reprezentativac Vasilije Micić, koji je u pravoj MVP partiji ubacio 27 poena, uz 6 asistencija i 2 skoka.

Sjajno ga je pratio Ilajdža Brajant sa 25 poena, 9 skokova i 5 završnih dodavanja, uz pogođene poene u momentima kada se utakmica lomila.

U poraženom sastavu je najefikasniji bio Skoti Vilbekin sa 18 poena, na šta je dodao i 4 asistencije.

U centru pažnje se našao srpski reprezentativac iz redova Fenera Marko Gudurić. Pored toga što je zabeležio 18 poena, uz 3 skoka i čak 8 asistencija, imao je pogođen i šut sa pola terena u završnici poluvremena. Ipak, ostaje i mrlja zbog isključujuće lične greške u samoj završnici, usled sukoba sa Vilom Klajburnom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODMAH NAKON PORAZA: PAO reagovao oštrim saopštenjem!

Košarkaši Makabija poveli su sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Panatinaikosa. Napravili ogroman brejk 91:87 koji im praktično garantuje...

POVEZANE OBJAVE