NOVAK POSLE POBEDE NAD ALKARAZOM: Živim san

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u još jedno finale Rolan Garosa, pošto je bio bolji od prvog tenisera sveta Karlosa Alkaraza sa 3-1 u setovima.

Pomogli su mu i problemi Španca sa povredom koji su se javili u trećem setu.

Pre svega moram da kažem da Karlos nije imao sreće. Na ovakvom nivou poslednja stvar koju želiš su grčevi i fizički problemi u kasnoj fazi grend slema i žao mi je zbog njega. Nadam se da će uspeti ubrzo da se oporavi i vrati. Rekao sam na mreži, on je mlad, ima mnogo vremena ispred sebe i osvajaće ovaj turnir mnogo, mnogo puta. On je neverovatan igrač, neverovatan takmičar, vrlo dobar dečko, zaslužuje aplauz i svu podršku. Teško je za njega da ne zna šta da radi, da li da preda meč ili da ga završi na način na koji je to uradio, ali čestitam mu na borbenom duhu i na tome što se držao do poslednjeg poena. Veliko poštovanje za to, poručio je srpski teniser.

Đoković je istakao da se i sam nije osećao najkomfornije.

Mislim da smo obojica bili na fizičkom liminut pred kraj drugog seta. Nisam se osećao nimalo sveže, bili smo rame uz rame, meč je bio izjednačen. Ali od onog trenutka kada su se njemu javili grčevi meč je bio drugačiji. Trudio sam se samo da ostanem fokusiran, da ostanem prisutan, nisam želeo previše da razmišljam o onome što se dešava na drugoj strani mreže. Još jednom,veliko poštovanje za njega, nadam se da će se vratiti vrlo brzo, rekao je Novak.

Naravno, cilj je treća titula na Rolan Garosu i rekordni 23. gren slem, čime bi definitivno postao najbolji teniser u istoriji.

Nije još gotovo, imam još jedan meč za par dana da odigram za 23. grend slem titulu. Živim san trenutno, šta drugo da kažem, još jedno finale Rolan Garosa. San je igrati u finalu ovde, probaću da pokažem najbolju igru. Nadam se da ću ponovo osvojiti ovaj turnir, izjavio je Đoković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČINJE ZAVRŠNICA LŠ: Četiri tima u borbi za titulu, ovako izgleda teren u Areni (FOTO, VIDEO)

Takmičenje u FIBA ligi šampiona košarkaše došlo je pred završni čin. Beograd će uskoro biti domaćin F4 na kome će...

POVEZANE OBJAVE