ABA: Zvezda se žalila komesaru zbog odustajanja srpskih sudija, komesar se žalio Vojinoviću

Prva utakmica finala ABA lige između Partizana i Crvene zvezde je na programu 13. juna, ali je pred meč naprvljena toliko sadržajna predigra da retko ko razmišlja o samoj košarci.

Tako se pojavila nova vest da je Crvena zvezda slaladopis komesaru za delegiranje Srđau Dožaju zbog odustajanja srpskih sudija od suđenja finalne serije.

Dopis je objavio Sportklub, i prenosimo ga u celosti.

Nije nam jasan Vaš izbor, posebno zbog svih upozorenja koje smo Vam Sali, čak i putem zvaničnih saopštenja, i nepobitne činjenice da smo u prošlosti bili optećeni na nekolicini utakmica na kojima su sudije sudije iz Republike Slovenije (sa čime ste i vi nekoliko puta bili saglasni“, navodi se u dopisu, u kojem se i dodaje, „Posebno nam nije jasno zašto na listi nema nekolicine sudija koje su na spisku 20 najboljih sudija nakon regiularnog dela sezone ABA lige, a među kojima su i sudije iz Srbije koje su i javno izrazile spremnost da sude u finalu. Ukoliko moramo da Vas podsetimo na VAŠ spisak (koji ste napravili zajedno sa predsednikom sudijske komisije Sašom Maričićem) na njemu se između ostalog nalaze i: Stefan Čalić, Milivoje Jovčić, Uroš Nikolić, Uroš Obrknežević, Ilija Belošević i Marko Juras!

Da zaključimo, ovakvim Vašim izborom KK Crvena zvezda Meridianbet smatra da je SVAKA ODGOVORNOST ZA SVE ŠTO SE BUDE DEŠAVALO U FINALU OD SADA NA VAMA, ukoliko naš klub ne bude imao ravnopravan tretman (suđenje) i uslove da se normalno bori za trofej, stoji u dopisu Crvene zvezde.

Zbog toga je nakadašnji hrvatski sudija poslao pismo direktoru Miliji Vojinoviću, a sadržaj pisma je objavio B92 koji prenosimo u celosti.

Izuzetno sam iznenađen i žalostan povodom današenjeg dopisa KK Crvena zvezda i njihovom obraćanju meni kao Komesaru za delegiranje sudija ABA lige u vezi nominiranja sudija za prve tru utakmice finala plej-ofa ABA lige u sezoni 2022/23, pa vas molim da me zaštitite od njihovih netačnih navoda jer ovo je isključivo pritisak na mene kao Komesara za delegiranje sudija i već polako ide prema pozivu za javni linč.

Ne želim da se spuštam na ničiji nivo komunikacije koji nije fer i sportskom tonu, pogotovo ne na način da se u ovoj Ligi broje krvna zrnca, jer se ova naša ABA liga gradila i izgradila na način da se nikad nije gledalo ništa drugo osim kvaliteta.

U svom poslu od prvog dana isključivo se bavim regularnošću ABA lige, takmičenja na način da se najbolje sudije nominiraju (ukoliko su na raspolaganju) i da što bolje odsude svoje utakmice.

Na temelju toga sam i delegirao sudije za prve tri utakmice finalne serije ABA lige plej-ofa, jer mi trenutno od izabranih, boljih nemamo. U vezi sa linkom koji su mi dostavili, ne zanima me šta pišu novine, portali i slično, nego isključivo ono što posedujem, a to su pismeni dopisi četvorice srpskih sudija sa njihovim otkazima i to Belošević, Jovčić, Nikolić i Obrknežević koje vam u ovom “mail-u” dostavljam.

Da ne bi bilo zabune, njihovim otkazima meni se napravio najveći problem kod nominacija jer su mi oni svojim otkazima smanjili broj najboljih sudija, koji su trebalo biti izglasani za utakmice finala plej-ofa ABA. Za kraj, u svome radu sve što radim i što sam do današnjeg dana radio isključivo je u skladu poštovanja internih akata (bylaws) i Pravilnika o radu sudijskog odeljenja ABA lige, napisao je Dožaj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda -TSC, poznati sastavi!

Crvena zvezda i TSC rivali su derbiju trećeg kola plej-ofa Super lige Srbije. Naime, trener Crvene zvezde Vladan Milojević izveo...

POVEZANE OBJAVE