Đoković postavio dva nova velika rekorda plasmanom u finale Rolan Garosa!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se juče u finale Rolan Garosa pobedom nad prvim teniserom sveta Karlosom Alkarazom.

Tako je izborio priliku da se bori za rekordnu 23. gren slem titulu, čime više niko neće moći da mu ospori zvanje najboljeg tenisera u istoriji.

Na tom putu je obarao i gotovo sve ostale rekorde, ali je samim finalom na pariskoj šljaci dostigao još dva!

On je izborio svoje 34. finale gren slemova u karijeri, čime se izjednačio sa Kris Evert kada je u pitanju konkurencija i tenisera i teniserki. Kada je reč samo o muškoj konkurenciji, na drugom mestu je sada već penzionisani Rodžer Federer sa 31 najvećim finalom, dok Rafa Nadal ima jedno manje.

Pored toga, Đoković je prestigao upravo Nadala, pošto je postao najstariji finaista jednog gren slem turnira sa 36 godina i 20 dana. On je za 18 dana prestigao Bika sa Majorke, koji je prošle godine bio finalista na istom turniru, kada je slavio titulu pobedom nad Kasperom Rudom – koji će biti rival i srpskom teniseru u sutrašnjem finalu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROBIO LED: Prva pobeda Rubljova na šljaci ove godine

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u drugu rundu mastersa u Madridu. Savladao je Argentinca Fakunda Banjisa sa 6:1, 6:4....

POVEZANE OBJAVE