Rud o meču sa Novakom: Moram da odigram meč karijere

Norveški teniser Kasper Rud plasirao se u finale Rolan Garosa nakon što je savladao Aleksandra Zverevea.

Za titulu će se boriti protiv jednog od največih tenisera u istoriji, Novaka Đokovića.

-Biće izuzetno teško, a tome doprinosi i činjenica da Đoković igra za osvajanje svog 23. grend slem trofeja u karijeri. Sa druge strane, ja igram za osvajanje svog prvog i biće mi najbitnije da igram bez pritiska, da uživam u prilici i trudim se da budem što bolji. Sjajno je biti ponovo u poziciji da igram finale. Na početku turnira nisam naročito verovao da ću doći do finala. Išao sam meč po meč, dizao nivo igre. Izazov koji me očekuje u nedelju će biti najveći u godini i probaću da odigram svoj najbolji tenis u ovoj sezoni protiv Novaka, rekao je Kasper Rud i dodao:

-Izuzetno je važno da budem fizički spreman, da izbegnem bol i umor – i u tom smislu su moje pripreme već počele, kroz elemente oporavka koje sam sproveo posle meča – vožnjom ergocikla, ledenom kupkom. Večeras ću uživati u lepom snu – što znači najčešće od 8 do 10 sati, jer je san izuzetno važan. Uživaću u činjenici da sam u finalu, a kad se probudim u nedelju – najverovatnije neću puno pričati sa ljudima oko sebe i nastojaću da budem u svom ‘mehuru’ koncentracije kako bih uspeo da prikažem svoju najbolju igru. Tek nekoliko puta tokom sezone ste u prilici da igrate finala, a naročito na Grend slemovima – i mislim da vredi maksimalno se posvetiti pripremi za ostvarenje najbolje moguće igre i rezultata za tu priliku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI PRESEK: Srbija pala na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Srbije pala je za jedno mesto u odnosu na prethodni presek.  Na ovaj pad uticali su rezultati...

POVEZANE OBJAVE