FSS saopštio ko i kako može da odlaže utakmice

Pred početak istorijske sezone sa pet predstavnika u evropskim takmičenjima, Fudbalski savez Srbije je definisao jasna pravila o odlaganju utaikmica na domaćem terenu.

-Napravili smo promenu u propozicijama za narednu sezonu i ozvaničili potencijalna odlaganja utakmica učesnika evropskih takmičenja. Ranije je postojao džentlmenski dogovor o pomeranju jednog, najviše dva meča tokom kvalifikacione faze. Sad imamo jasan normativ – u prva tri kola kvalifikacija klubovi će moći da odlože jedan meč i još jedan eventualno u plej-ofu. Prošle godine, Crvena zvezda i Partizan odložili su po dve utakmice, niški Radnički se odmah u prvom kolu odlučio za pomeranje… Čukaričkom svaka čast, izgurao je tri kola kvalifikacija bez odlaganja, objasnio je direktor takmičenja Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić.

Prošle sezone, na formiranje kalendara, uticao je Mondijal u Kataru. Predstoji šampionat počeće 21. jula.

-Poslednja sezona završila se kasno i nije bilo realno da naredna počne 14. jula, ili ranije, jer je i finalni susret Kupa Srbije bio planiran za 3. jun. Uz 11 termina za evro-mečeve, jer naši klubovi startuju od drugog kola kvalifikacija, i tri FIFA, u novom kalendaru planirano je tek deseto kolo u sredu. Prvo kolo igraće se pre početka druge kvalifikacione runde UEFA klupskih takmičenja, rekao je on i dodao:

-Odigraće se i dve runde kupa, šesnaestina i osmina finala. Nije lako bilo složiti ni proleće, baražni mečevi zakazani su za prvi jun. Uklopili smo ukupno 44 termina u jesenjem delu sezone. Zato je bilo neophodno da normiramo pravila odlaganja utakmica tokom kvalifikacija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE