ISPISANA ISTORIJA U PARIZU: Đoković osvojio rekordnu gren slem titulu i postao najbolji ikada!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je svoju treću titulu na Rolan garosu, pobedom u finalu nad Norvežaninom Kasperom Rudom sa 3-0, po setovima 7:6 (7:1), 6:3 i 7:5.

Đoković je na taj način ušao u istoriju kao najbolji teniser ikada, pošto mu je ovo bila 23. gre slem titula, čime je prestigao Rafaela Nadala. Uz to, postao je jedini teniser koji u svom vlasništvu ima bar po tri titule na sva četiri gren slem turnira.

Kada je reč o apsolutnoj konkurenciji, Srbin se izjednačio sa Serenom Vilijams po broju najvrednijih trofeja, a da bi dostigao Margaret Kort potreban mu je još jedan trofej sa turnira iz velike četvorke.

Ujedno se Novak ponovo vraća i na prvo mesto ATP liste, na koje se ponovo dosta kratko zadržao Karlos Alkaraz, kog je pobedio u polufinalu prekjuče.

Rud je već u drugom gemu meča iskoristio treću brejk-loptu i poveo sa 2:0. Novak je međutim uzvratio u sedmom gemu, a potom i izjednačio na 4:4, uz spašenu brejk priliku. Imao je šansu Srbin da već u narednom gemu dođe do novog brejka, ali nije uspeo u tome. Tako se ušlo u tajbrejk, gde je Đoković još jednom demonstrirao da je pravi majstor za ovaj deo meča i sa tri mini-brejka poveo sa 1-0 u setovima.

Drugi set je osvojio daleko lakše, makar kada je reč o kretanju rezultata, pošto se na terenu vodila velika borba. U drugom gemu je uspeo da slomi Norvežanina i, iskoristivši četvrtu brejk-šansu povede sa 2:0. Do kraja je rutinski sačuvao prednost, ne dozvolivši protivniku nijednu priliku da mu oduzme servis.

Norvežanin je teško osvajao svoje gemove u trećem setu, dok je Novak imao problem samo u jednom. Konačno je Đoković slomio protivnika brejkom bez izgubljenog poena, kada je poveo sa 6:5, a potom sigurno završio meč, došao do treće titule na Rolan Garosu i do istorije!

Kasper Rud ni iz trećeg pokušaja nije došao do prve gren slem titule, nakon poraza od Nadala u prošlogodišnjem finalu u Parizu i od Alkaraza na US openu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Predsednik Zvezde se javno zahvalio Baharu

Fudbalski klub Crvena zvezda postigao je dogovor sa bivšim trenerom Barakom Baharom oko isplata primanja. Tim povodom oglasio se...

POVEZANE OBJAVE