POSLE POBEDE NAD NAJVEĆOM ODBOJKAŠKOM SILOM: Kolaković prezdadovoljan, prisetio se i kada je igrao protiv naše reprezentacije

Odbojkaška reprezentacija Srbije napravila je pravu malu senzaciju kada je jutros, po našem vremenu, sa maksimalnih 3-0 u setovima savladala Poljsku, verovatno najjaču velesilu u ovom sportu, u muškoj konkurenciji, u sklopu prvog turnira Lige nacija.

Iako nisu bili kompletni, u sastavu Poljaka su igrali mnogi igrači koji spadaju u najbolje odbojkaše sveta, dok našem nacionalnoim timu na ovom turniru fali i veći broj standardnih reprezentativaca. Na kraju krajeva, Poljska je do okršaja sa našim momcima bila neporažena.

Selektor Igor Kolaković bio je prezadovoljan nakon pobede.

Mislim da nam je došlo u pravom trenutku, kada smo se približavali nekim pobedama i protiv Japana i protiv Slovenije, a nismo uspeli. Uspeli smo protiv najbolje reprezentacije, koja je prva na tabeli svetske rang liste. Svesni smo da oni ovde nisu kompletni, kao ni mi, ali je ova pobeda izuzetno važna. Rasli smo iz meča u meč, što se kaže, oslobodili smo ruke potpuno i prikazali smo možda i bolju igru nego što sam ja očekivao, rekao je Kolaković.

On je istakao i požrtvovanu igru njegovih igrača, koja je podsetila na onu iz prvog njegovog mandata na čelu srpske reprezentacije, kada je u timu bio i sadašnji selektor Poljske Nikola Grbić.

Svaka čast momcima, bili su na svakoj lopti. Emocija i euforija, što sam tražio od niih, bili su na najvišem nivou, tako da sam zadivljen onim što su napravili, iako nije neka utakmica u kojoj smo napravili veliki rezultat i osvojili medalju. Protiv ovakvog protivnika smo odigrali našu najbolju odbojku, nije krio zadovoljstvo selektor Srbije.

Kolaković se prisetio i današnjeg datuma kada je u Ligi nacija predvodio reprezentaciju Irana protiv Srbije, čiji selektor je tada bio upravo Grbić.

Na ovaj isti dan, 11. juna, Iran je igrao protiv Srbije, ja sam bio trener Irana, a Nikola Grbić je bio trener Srbije. Srbija je tada pobedila, a evo sada posle šest godina smo se ponovo istog dana sreli i opet je Srbija pobedila, što znači da nije do nas dvojice, konstatovao je polu u šali Kolaković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VANREDNA KONFERENCIJA: Predsednik Partizana se obraća novinarima

Košarkaški klub Partizan obavestio je medije da će se prednik kluba Ostoja Mijailović obratiti medijima danas od 15 časova. U...

POVEZANE OBJAVE