Crvena zvezda osvojila osmu titulu prvaka Srbije zaredom!

U okviru druge finalne utakmice Košarkaške lige Srbije, Crvena zvezda je slavila protiv FMP-a rezultatom 82:72.

FMP je bolje ušao u meč, napravili su seriju od 7:0 i kreirao vođstvo od 24:16. Ipak, Zvezdu je pokrenuo Luka Mitrović i gosti su se vratili, a zatim i došli do prednosti.

Usledila je trojka Branka Lazića, do tada jedina gostujućeg tima na ovoj utakmici , što je možda i uzrok tome što Zvezda ne može da se odlepi od protivnika.

Kada je Nemanja Nedović pogodio drugu pred ulazak u poslednji minut, bilo je jasno da to nedostaje Ivanovićevom timu, ali rezultat na poluvremenu je bio 43:36 u korist Zvezde. U treću deonicu je bolje ušao FMP, upisali su 11 vezanih poena. Ipak, nije ekipa FMP-a uspela da zadrži prednost, poravnala je rezultat Zvezda i dobrom odbranom stiže do napada za novo vođstvo. Pogodio je prvo Marković, a zatim i Bentil za novo vođstvo gostiju.

Održavala je Zvezda prednost i osvarila pobedu u ovom susretu i došla do nove titule šampiona Srbije, a rezultat na kraju meča je bio 82:72.

Zvezdu su do pobede predvodili Luka Mitrović sa 16 poena, šest skokova i tri asistencije. Ben Bentil je imao 14, dok je Fakundo Kampaco ubacio 11. Aleksa Stepanović se istakao u FMP-u sa 16 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA: U Lejkersima ponovo ceh platio trener

Posle ispadanja u 1/4 finalu plej-ofa Zapadne konferencije od Denvera, u Los Anđeles Lejkersima su odlučili da ponovo...

POVEZANE OBJAVE