UVERTIRA ZA ODBRANU TRONA: Srpkinje ubedljive protiv Kine pred EP

Košarkašice Srbije savladale su Kinu 86:55 u poslednjem pripremnom meču pred početak Evropskog prvenstva u Sloveniji i Izraelu.

Po četvrtinama (24:11, 23:15, 19:17, 20:12)

Kineskinje su jedino pružile otpor u trećoj deonici kada su je izgubile sa košem manjka.

Anderson i Nogić predvodile su naš tim sa po 16 poena. U timu Kine Šuju Jang je imala takođe 16 koševa.

Većim delom utakmice protiv Kine odradile smo stvari koje smo zamislili. Opet, treba reći da Kina je sada igrala bez bar pet najboljih košarkašica. Neke su u WNBA, neke nisu tu na ovoj njihovoj turneji po Evropi. Ali hajde da kažem, ovom poslednjom probom sam zadovoljna. Što se nas tiče, to je kao i uvek jedan dobro poznat sistem, određeni broj utakmica, to se nikada ništa nije menjalo. Bilo je i dobrih i loših stvari. Sada kad vratim film, Novi Zeland, Belgija, Crna Gora, ono u Francuskoj svakako nije bilo dobro. Francuska je i sad jedan od glavnih kandidata za osvajanje medalje. Ima jako dobar tim i jako dobre mlade igračice, rekla je za sajt KSS selektorka Marina Maljković.

Evrobasket se igra od 15. do 25. juna. Naše košarkašice brane trofej i prvi susret igraju na dan početka takmičenja sa Turskom. U grupi su još Slovačka i Mađarska.

Foto: KSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE