KOŠARKAŠKI GOAT: Jokić predvodio Denver do istorijske titule, Batler tragičar!

Košarkaši Denver Nagetsa osvojili su prvu titulu u NBA ligi, pobedom na domaćem terenu u petoj utakmici naD Majami Hitom sa 94-89, u veoma neizvesnoj završnici!

Nikola Jokić je predvodio Nagetse do ubedljivo osvojene istorijske titule, pošto je finale dobijeno sa 4-1 u pobedama!

Ponovo je srpski centar bio najbolji na terenu, ubacivši 28 poena, uz 16 skokova i 4 asistencije, uz ključnu ulogu kada se utakmica lomila i fenomenalan šut iz igre!

U početnoj fazi je najbolji košarkaš sveta ušao u problem sa faulovima, pa je Meloun bio prinuđen da ga drži određeno vreme na klupi, što je Majami umeo da iskoristi, pre svih Adebajo pod košem.

Hit je vodio čitavu drugu četvrtinu, a Adebajo bio najefikasniji na terenu u odsustvu najboljeg.

kada se Jokić vratio, sve se okrenulo. U završnici treće četvrtine tim Majkla Melouna je konačno došao do preokreta, a potom vodio većim delom poslednjeg perioda. Nije ipak uspeo da prelomi utakmicu pre samog kraja, iako se činilo da bi tako nešto moglo da se desi posle trojke Koldvel-Poupa.

Međutim, bio je tu Džimi Batler, koji je pokazao koliko je tanka linija od heroja do tragičara. Jako loše je šutirao iskusni košarkaš, ali je u finišu bio pravi, međutim izgubio je ključnu loptu na samom kraju, koju mu je ukrao Koldvel-Poup.

Tako je uzalud na kraju Barler bio najefikasniji u svom timu sa 21 poenom, na šta je dodao i 3 skoka i 5 asistencija. Bem Adebajo je nakon povratka Jokića na parket znatno pokvario učinak i ostao na 20 poena, uz 12 skokova.

Nikola je ovog puta imao dobru podršku saigrača, pre svih Koldvel-Poupa, Marija i Brauna, koji su odigrali važne uloge u prelomnim momentima. Majkl Porter Junior nije ništa mogao da pogodi večeras, ali je dogurao do učinka od 16 poena, 13 skokova i3 asistencije. Marej je upisao 14 poena i po 8 uhvaćenih lopti i asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE